Vizita.si
image (28)

Novice

Danes je najsrečnejši otrok pod soncem

S.P.
17. 08. 2012 14.19
5

Obraz Mie Molyneux ni bil ob njenem rojstvu nič manjši od melone, saj je na njem zrasla velika cista, ki je tehtala kar polovico njene teže. Življenje ji je rešila izredno tvegana in zapletena 9-urna operacija.

Michaeli Molyneux se je med ultrazvočnim pregledom v 17. tednu nosečnosti porušil svet. Zdravnik je namreč na obrazu še nerojene Mie opazil veliko cisto, zaradi česar je nemudoma opravil še nadaljnje preiskave. S pomočjo magnetne resonance jim je uspelo postaviti diagnozo, ki pa je opravičila njihov najhujši strah. Dojenčica je zaradi nenormalnega razvoja limfnih žil zbolela za izjemno redko boleznijo – limfno in vensko deformacijo, ki izsuši tkivo in povzroči oteklino na določenem delu telesa. ''Zdravniki so me nagovarjali k prekinitvi nosečnosti, saj so napovedali, da se bo Mia rodila močno prizadeta. To možnost sem brez premisleka zavrnila,'' se spominja Michaela.

V porodnišnici 'Liverpool Women's Hospital' se je tako kar 18 zdravnikov in medicinskih sester pripravilo na izredno tvegan postopek med porodom. V grlo novorojenke so še pred prerezom popkovine morali vstaviti medicinski ventilator, ki ji je pomagal pri dihanju, a so se njena pljuča kljub temu že nekaj minut po rojstvu sesedla. ''Svojo punčko sem videla le za hip, preden so jo odnesli na intenzivno nego. Ker se še nisem mogla premikati, je zdravnik prijel mojo roko in jo vodil do njenega obraza, da sem jo lahko vsaj začutila,'' je njun prvi stik opisala novopečena mamica.

Po šestih dneh okrevanja je bila Mia končno pripravljena na izjemno nevarno in zapleteno operacijo. Če bi cista med posegom počila, bi bilo namreč nemogoče ustaviti krvavitev. Da so jo med operacijo uspeli ohraniti pri življenju, so sicer potrebovali kar 96 vrečk krvi, a jim je kljub zapletom vendarle uspelo. ''Naravnost čudovito je, kako lahko zdravniki in medicinske sestre skupaj delamo dobro, ko rešimo življenje nemočni novorojenki. Sicer bo potrebnih še nekaj operacij, a lahko za zdaj Mia končno odide domov,'' je bil z rezultatom več kot zadovoljen glavni kirurg dr. Adam Donne.

20 tednov stara Mia je danes najsrečnejši otrok pod soncem, saj ji je kljub slabim možnostim uspelo preživeti izredno nevarno operacijo, starši pa ji ob njenem uspehu nudijo vso ljubezen, ki jo premorejo. ''Brazgotina na obrazu jo bo sicer spremljala vse življenje, a je to še majhna cena, ki jo je morala plačati, da ji je uspelo. V življenju je že veliko pretrpela in zaradi tega ne bi mogla biti bolj ponosna nanjo.''

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587