Vizita.si
image (28)

Novice

Mislila je, da je malo preveč jedla - resnica je bila veliko hujša

L.E.
11. 02. 2012 08.57
12

24-letna Škotinja ni mogla razumeti, zakaj ima kljub telovadbi in zdravemu prehranjevanju še vedno vsak dan večji trebušček. Tako mlada seveda ni pomislila, da ima lahko raka.

“Videti sem bila v petem mesecu nosečnosti,“ pripoveduje komaj 24-letna Škotinja Morvern McDonald. Njen trebušček je nenadoma začel rasti, toda ker je bil to prazničen čas leta 2010, je najprej pomislila, da je pač pojedla preveč priboljškov. Poleg tega ni telovadila, zato se je prisilila, da je začela redno obiskovati bližnjo telovadnico. Toda začuda se njeni odvečni kilogrami niso stopili. Zgrožena je čedalje večkrat slišala vprašanje, ali je noseča.

Obiskala je svojega zdravnika, ki jo je napotil na specialistične preiskave. Mesec dni kasneje je imela operacijo. Zdravniki so namreč odkrili, da ima na desnem jajčniku veliko cisto, vendar so bili prepričani, da je ta benigna. Celo sami so bili šokirani, ko se je izkazala za rakavo. Opravili so še več preiskav in sledila je še ena operacija. Tokrat so kirurgi odstranili neverjetnih 25 centimetrov velik tumor, ki je tehtal kilogram in pol ter se je raztezal od njene grodnice do njene medenice. Na žalost vseh se je rak razširil tudi na limfni sistem, zato so ji predpisali kemoterapijo. “Najprej so odkrili cisto, zato sem bila povsem šokirana, ko so odkrili še drugi tumor. Nisem mogla verjeti. Mislila sem, da se kaj takega lahko zgodi samo veliko starejšim ženskam. Ne razumem, zakaj je ta bolezen napadla prav mene. Ne kadim in skorajda ne uživam alkohola, telovadim in se prehranjujem zdravo,“ pravi Morvern.

Njeno zdravljenje je trajalo leto dni in bilo na srečo uspešno. Biopsija je prav v času pred božičem pokazala, da Morvern nima več raka. “Bila sem presrečna. Ko sem praznovala novo leto, se mi je resnično zdelo, da odpiram povsem novo poglavje v svojem življenju. Zaradi mene so vsem tekle solze.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587