Vizita.si
image (28)

Novice

Je še upanje zanjo?

K.P.
25. 07. 2012 11.41
50

3-letna deklica Dilla Anargia Adilla že od rojstva trpi za redko boleznijo, njeni starši pa v upanju na čudež lahko le nemočno opazujejo, kako se njeno stanje slabša.

Starši 3-letne deklice Dille Anargie Adille iz indonezijskega mesta Bogor so povsem nemočni, ko opazujejo stanje svoje hčerke, ki že od rojstva trpi za hidrocefalusom. Njena glava je bila že od prvega dne zaradi povečane količine cerebrospinalne tekočine opazno večja od glave zdravega otroka, zdaj pa od enega do drugega ušesa meri kar 100 centimetrov.

"Zdravniki so mi opisali njeno stanje, še preden se je rodila in takrat sem to sprejela. Bog mi jo je poslal zato, da zanjo skrbim z vsem srcem, kljub vsemu pa me navznoter trga, ko vidim, koliko bolečin preživlja. Vsem je težko videti, kako trpi,“ opisuje Dillina mama Puspita. Poleg nje za bolno Dillo skrbijo tudi oče Azwar in 7-letna sestrica Fazira. Družina nima denarja za dvourno operacijo, ki bi deklici spremenila življenje. Oče, ki je voznik, zasluži manj kot 2 evra dnevno in bi moral za operacijo žrtvovati dve svoji plači. Ker nimajo denarja, starši v upanju na čudež le nemočno opazujejo trpljenje svoje deklice ter ji ga skušajo kar se da olajšati. Tistih nekaj besed, ki se jih je deklica uspela naučiti, ne more izgovoriti. Tudi hoditi ne more. Ima zamegljen vid in trde spodnje okončine. Do bolezni je verjetno prišlo zaradi infekcije, ki jo je utrpela Puspita med nosečnostjo, ker se je deklici stanje tako močno poslabšalo, pa zdravniki dvomijo, da operacija ne bi pustila posledic na možganih. "Ne vem, ali bo preživela to bolezen, saj potrebuje posebno in intenzivno nego. Ostaja nam upanje in vera v boga,“ dodaja mama.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587