Vizita.si
Rodile so se z redkim sindromom, zaradi katerega so v celoti prekrite z dlakami. kreme za odstranjevanje predstavljajo le kratkotrajno rešitev, saj jim začnejo dlake po dveh dneh znova rasti.

Novice

Zakaj teh sester nihče ne mara?

Ni.J.
09. 02. 2012 10.08
50

Čeprav je motnja izjemno redka, so se z njo rodile kar tri sestre iz Indije. Njihovo telo je tako od glave do peta prekrito z dlakami, zdravila, ki bi jim pomagalo zaživeti normalno, pa zaenkrat še ni.

23-letna Savitha, 19-letna Monisha in 15-letna Savitri Sangli so sestre, ki so se rodile z sindromom volkodlaka. Gre za motnjo, za katero naj bi domnevno trpelo zgolj 50 ljudi na celem svetu in povzroči prekomerno poraščenost telesa. Zdravila ni, prav tako pa prizadetim ni v pomoč nobena oblika depilacije, saj dlake zrastejo nazaj že v nekaj dneh.

Zaradi sindroma, sestre v svoji domači vasi Pune v bližini mesta Bangalor v Indiji, veljajo za čudakinje. Vsi se jih izogibajo, nihče jih ne vzame v službo, sestre pa najbolj skrbi, da bodo vse življenje ostale same in ne bodo nikoli našle svojih življenjskih sopotnikov. Prav tako se bojijo zapustiti svojo vas, saj jih je strah, da bi jih kdo zaradi drugačnosti napadel.

Sestre so motnjo podedovale po očetu. “Ko sem bila stara 12 let, so me starši prisilili, da sem se poročila,“ pravi njihova 40-letna mati Anita Sambhaji Raut. “Svojega bodočega moža nisem videla vse do poroke, zato tudi nisem vedela, da je njegovo telo v celoti prekrito z dlakami. Ko sem ga prvič videla, to je bilo pred oltarjem, sem bila šokirana. Poroki sem se zaradi tega hotela izogniti, a so mi grozili, da me bodo ubili, če se ne bom poročila. Do leta 2007, ko je umrl, sva bila poročena. V teh letih sem mu rodila šest hčera in k sreči tri niso podedovale bolezni,“ še zaključuje.

Rodile so se z redkim sindromom, zaradi katerega so v celoti prekrite z dlakami. kreme za odstranjevanje predstavljajo le kratkotrajno rešitev, saj jim začnejo dlake po dveh dneh znova rasti.
Rodile so se z redkim sindromom, zaradi katerega so v celoti prekrite z dlakami. kreme za odstranjevanje predstavljajo le kratkotrajno rešitev, saj jim začnejo dlake po dveh dneh znova rasti.FOTO: YouTube

Čeprav zdravila, ki bi odpravilo sindrom, ni, pa zanje obstaja upanje – lasersko odstranjevanje dlak. Posega si močno želijo, a je finančno stanje v družini trenutno tako kritično, da si posega ne morejo privoščiti. Sicer pa jim je lokalna dobrodelna organizacija New Life Karnataka podarila kremo za odstranjevanje dlak, ki je namenjena zdravljenju hipertrikoze, prekomerne poraščenosti na obrazu, ki je običajno posledica hormonskih motenj, nervoze, staranja kože, seboreje in hiperseboreje ali prekomerne uporabe izdelkov, ki vsebujejo mineralna olja. S pomočjo kreme, ki jo uporabljajo praktično vsak dan, se dlak znebijo, a le za kratek čas. Po dveh ali treh dneh jim dlake namreč začnejo že rasti nazaj. Sestre zato upajo, da jim bo nekoč uspelo zbrati dovolj denarja za lasersko odstranjevanje dlak, ki zanje predstavlja največje upanje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587