Vizita.si
image (28)

Novice

Nočejo ji pomagati!

L.E.
20. 03. 2015 13.42
14

Cvrtje je zamenjala z rižem in zelenjavo ter shujšala kar 63 kilogramov. A ostala ji je odvečna koža. Operacije si sama ne more privoščiti, zavarovalnica pa ji tega stroška ne želi kriti.

30-letni Sarah Lord je uspelo, kar si je vedno želela. Končno je izgubila kilograme, ki so ji grenili življenje. A kaj, ko bi sedaj nujno potrebovala še operacijo odstranitve odvečne kože.

Tako malo jo loči od cilja

"Vsak dan prejmem ogromno komplimentov," pripoveduje za britanski Daily Mail. "Od srečnega konca me loči samo eno – neprivlačna koža, ki visi. Glede na to, da sem shujšala, da bi preprečila težave z zdravje, sem upala, da mi bo operacijo lahko krilo zdravstveno zavarovanje. A so me zavrnili, ker naj ne bi šlo za operacijo, ki je nujno potrebna." Pa vendar je, vztraja. Njeno zdravstveno stanje se je močno izboljšalo, počuti se veliko bolje, toda zaradi odvečne kože še vedno nima nobene samozavesti. "Sedaj k meni pristopi veliko moških, vendar se še vedno ne upam na zmenek," je žalostna. "Tudi na morje si še vedno ne upam."

Namesto da bi večere preživela tako, da sem jedla in jedla, sem se vpisala na telovadbo. Na začetku sem se po koncu komaj privlekla domov, nato pa mi je šlo čedalje bolje. Sploh, ko so se začeli kilogrami topiti.

Operacija stane 15 tisoč funtov, kar je skoraj 21 tisoč evrov. "Moj splošni zdravnik si prizadeva, da bi mi jo krilo zdravstveno zavarovanje, a so ga že štirikrat zavrnili." Prijavila sta se še petič in upata, da jima bo tokrat uspelo. Preden je izgubila 63 kilogramov je bila zaradi težav z zdravjem že pogosto v bolnišnici, tako mlada je morala začeti jemati zdravila za kri. "Težko mi je bilo tudi psihično, postala sem depresivna in zdravnik mi je predpisal še zdravila, ki pomagajo pri tej tegobi. A hkrati mi je položil na srce, naj vendar poskušam shujšati, saj bom tako rešila vse svoje težave."

Uspelo ji je v dveh letih

Tega se je lotila in v dveh letih izgubila 63 kilogramov. "Namesto da bi večere preživela tako, da sem jedla in jedla, sem se vpisala na telovadbo. Na začetku sem se po koncu komaj privlekla domov, nato pa mi je šlo čedalje bolje. Sploh, ko so se začeli kilogrami topiti." Počasi je spremenila svojo prehrano. Prej si je za zajtrk privoščila ocvrto slanino z jajci in klobaso, danes si pripravi ovseno kašo. Za kosilo ima, namesto da bi se zadrževala v restavracijah s hamburgerji in ocvrtim krompirčkom, rižoto s piščancem in veliko zelenjave. Marsikaj se da, če se hoče, poudari, a odvečne kože ji brez operacije ne bo uspelo izgubiti.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631