Vizita.si
Le z izpustitvijo poznih prigrizkov bi lahko izgubili kar nekaj kilogramov.

Novice

Nočni prigrizek glavni krivec za debelost

K.B.
21. 12. 2009 11.16
2

Znanstveniki so odkrili, da je eden glavnih razlogov za prekomerno težo prav ta, da si v poznih večernih urah privoščimo prigrizke. Le z opustitvijo te razvade bi tako lahko izgubili kar nekaj kilogramov.

Le z izpustitvijo poznih prigrizkov bi lahko izgubili kar nekaj kilogramov.
Le z izpustitvijo poznih prigrizkov bi lahko izgubili kar nekaj kilogramov.FOTO: iStockphoto

Obroki pozno v noč povečajo verjetnost za nabiranje prevelike količine maščob, trdijo ameriški znanstveniki. Poskuse so izvajali na miših in ugotovili, da so miši, ki so dobivale hrano pozno v noč, imele na koncu veliko več kilogramov kot miši, ki so isto količino hrane pojedle čez dan.

Raziskava je tako pokazala, da bi ljudje, ki želijo shujšati, to lahko storili že samo z izpuščanjem poznih prigrizkov. "Kako in zakaj nekdo pridobiva kilograme, je zelo zakomplicirano vprašanje, a s to raziskavo je postalo jasno, da razlog za debelost ni le v vnosu kalorij v telo,“ pravi profesor neurobiologije in psihologije Fred Turek. "Izbira pravega časa za obroke, kar zahteva seveda tudi spremembo obnašanja, bi bil lahko ključni element pri zmanjševanju vse pogostejše debelosti,“ še dodaja.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587