Vizita.si
image (28)

Novice

Noge lahko zasuka za 120 stopinj!

E. D.
28. 03. 2011 13.15
6

Vzdevek Američana Mosesa Lanhama je tudi človek-elastika in mož z narobe obrnjenimi nogami. Moses ima namreč neverjetno sposobnost – noge lahko zasuka za kar 120 stopinj in v takšni poziciji tudi brez težav sedi in celo hodi. Odločen je, da se bo s to svojo sposobnostjo zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

Svojo neverjetno sposobnost rotiranja nog je 49-letni Moses Lanham odkril, ko je bil še najstnik. Pri 14 letih je pri uri športne vzgoje plezal po vrvi, ko je nenadoma izgubil oprijem in zgrmel proti tlom. Padel je iz več kot petih metrov in pristal v sila nenavadnem položaju – noge je imel zasukane nazaj. Prisotni so se nadvse prestrašili in bili prepričani, da se je deček hudo polomil in da ga morajo nemudoma odpeljati v bolnišnico. A na veliko začudenje vseh je Moses preprosto vstal in odkorakal stran. Nič ga ni bolelo, ene same kosti ni imel polomljene.

Pozneje, ko je Moses uvidel, da je res neverjetno elastičen in da zmore stvari, ki jih drugi ne zmorejo, se je odpravil do zdravnika, ki ga je napotil na preiskave. Te so pokazale, da se je Moses rodil z dodatno količino tkiva oziroma hrustanca v sklepih gležnjev, kolen in kolkov, zaradi česar so njegove spodnje okončine, vključno z boki, neverjetno gibljive. In z leti je Američan uvidel, da lahko svojo neverjetno sposobnost izkoristi sebi v prid. Pojavljati se je začel v videosmešnicah, skritih kamerah, televizijskih oddajah, zdaj pa se je odločil, da se bo skušal vpisati tudi v Guinnessovo knjigo rekordov, in sicer kar dvakrat. Prvi rekord želi podreti že s tem, da noge obrne tako daleč nazaj, da se zadaj, za svojim telesom, s palcema stopal spet dotakne skupaj. Drugi rekord pa bo skušal osvojiti s tem, da bo v takšni poziciji, torej z nogami, obrnjenimi nazaj, prehodil 20 metrov, in to v pičlih 30 sekundah.

Pri njegovem podvigu ga spodbujajo tudi prijatelji in družinski člani, med njimi je tudi Mosesov 17-letni sin Trey, ki je od očeta podedoval neverjetno sposobnost obračanja nog. A žal je Trey precej manj elastičen od očeta in kmalu za tem, ko spodnji del telesa zasuka v nasprotno smer, občuti nelagodje, zato v takšni poziciji ne more ostati prav dolgo. ''Škoda. Jaz pa sem upal, da se bom lahko počasi upokojil in bil le še njegov menedžer,'' pravi Moses, ki za razliko od sina lahko z zasukanimi nogami ostane dalj časa in ob tem ne čuti nobene bolečine oziroma nelagodja. ''Velikokrat se usedem in pri tem noge zasukam nazaj, ker mi je tako celo bolj udobno,'' je še povedal Moses, ki goreče verjame, da bo osvojil naziv dvojnega Guinnessovega rekorderja.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587