Vizita.si
Nogomet je Markova velika ljubezen

Novice

Nogometni sodnik in njegova žena obolela za rakom

Alenka Mirt Iskra
23. 11. 2009 12.49
2

Sodnik prve angleške nogometne lige Mark Halsey in njegova žena Michelle se borita z rakom že neka let. Najprej je za levkemijo zbolela Michelle, nekaj mesecev za njo še mož Mark, ki je obolel za Ne-Hodgkinovim limfomov.

 

Nogomet je Markova velika ljubezen
Nogomet je Markova velika ljubezenFOTO: Reuters
48-letni Mark Halsey, priznani sodnik angleške Prve nogometne lige je povedal, da se mu je zrušil svet, ko je izvedel, da ima njegova žena raka.“Ko sem izvedel, da imam raka tudi sam, sem samo otrpnil. Zdelo se mi je, da mi življenje utripa pred očmi. Vendar sem vedel, da moram ostati močan, čeprav je del mene umrl ...”
Marka še čakajo kemoterapije
Marka še čakajo kemoterapijeFOTO: Reuters

Michelle, ki ima 40 let bo morala preostanek življenja jemati zdravila, Marku se je tumor zmanjšal, vsakih 14 dni gre na kemoterapijo, čaka ga še obsevanje. Ko je Mark zbolel, je mislil, da ima vnetje grla in ušesa, okužbi se nista pozdravili, niti po mesecu dni jemanja antibiotikov ni bilo boljše: “Potem se mi je stanje poslabšalo, vse se mi je zagnojilo, šel sem ponovno k zdravniku in izvedel ...”

Zakonca Halsey drži pokonci njuna hčerka Lucy, ki je bila spočeta s postopkom zunaj telesne oploditve. Je njuna velika tolažnica in pomočnica, nosi jima vodo, jo boža in jima prigovarja, da bosta kmalu bolje. Moč in volja črpata iz njene neizmerne energije in želje po življenju svojih staršev.

Sir Alex Ferguson je ponudil pomoč Halseyu
Sir Alex Ferguson je ponudil pomoč HalseyuFOTO: Reuters

Težko mi je, pravi Mark, ko po televiziji gleda tekme, ki bi jih moral soditi, žal mi je, da nisem zraven, ampak zdaj res nimam energije. Trener Mancasterja United Sir Alex Ferguson mu je ponudil letalo, če le pride na njihovo tekmo, kot gledalec. “To so stvari, ki me držijo pokonci”, pravi Mark.
Mark zelo pogreša nogomet
Mark zelo pogreša nogometFOTO: Reuters

Ker je doživel toliko podpore, se je odločil, da jo bo nudil tudi sam. Začel je zbirati denar za bolnišnico, kjer zdravijo bolne za rakom, s pomočjo velikih nogometnih zvezd, Wayne Rooney, Johna Terrya, Franka Lamparda and Stevena Gerrarda zbira denar in je pri tem izjemno uspešen. Uspelo nam bo, pravi Mark, saj morava živeti, za najino Lucy, za vse, ki so oboleli za rakom.
 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587