Vizita.si
image (28)

Novice

Noseča sem ... in prav tako je moj fant

S.P.
05. 09. 2012 10.41
7

Ženske se pogosto pritožujejo, da jih moški v obdobju nosečnosti ne razumejo, a to ne velja za 25-letnega Mika, ki je zbolel za navidezno nosečnostjo. Tako kot njegova partnerica se namreč tudi sam spopada z jutranjo slabostjo in napadi lakote, zrastel pa mu je celo trebušček.

"Ko je Amandin trebušček v tretjem mesecu nosečnosti začel opazno rasti, so se začele dogajati zares čudne stvari. Tudi sam sem se namreč zredil za kar 13 kilogramov, moj trebuh pa je bil vedno večji in vse bolj okrogel tako kot njen. Vse, s čimer se skozi nosečnost spopada ona, nekako doleti tudi mene," je pojasnil Mike Dowdall, ki ima redek sindrom navidezne nosečnosti.

Tako imenovan Couvadov sindrom ponavadi doleti moške, ki so čustveno močno navezani na svojo partnerico, lahko pa je tudi posledica povečane ravni ženskih hormonov v telesu bodočega očeta. Ti bolniki pridobijo vse simptome nosečnosti, saj pridobijo težo, doživljajo jutranjo slabost, nenehne spremembe v teku hrane in druge hormonske spremembe telesa.

"Sicer je najhujši občutek nenehne izčrpanosti, a se nisem razveselil niti rednih glavobolov in odvečnih kilogramov. Komaj se stlačim v nekatera ohlapna oblačila, zaradi vročinskih oblivov pa moram med delovnim časom večkrat vzeti odmor. To je noro. Zdaj bom zagotovo bolj spoštoval ženske in njihovo muhavost," se je pošalil.

Mike naj bi se simptomov znebil v oktobru, ko se bo rodil njun prvi otrok, Amanda pa se že veseli, da bo končno enkrat ona v središču pozornosti. "Ljudje najprej opazijo njega, šele na to preidejo na mojo nosečnost. Počutim se, kot da moram jaz skrbeti zanj, in ne obratno, čeprav sem jaz tista, ki pod srcem nosi otroka. Kljub temu pa se veseliva prihodnosti in upava, da naju bo ta izkušnja le še močneje povezala."

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587