Vizita.si
Test, ki bo pokazal, koliko jajčec je še ostalo v telesu ženske, bo stal nekaj čez 40 evrov.

Novice

Vas zanima, kako plodne ste?

E.T.
22. 02. 2010 11.06
0

Avstralski znanstveniki so razvili preprost hormonski test, s katerim lahko ženske izvedejo, koliko jajčec jim je še ostalo v jajčnikih. Test bo tako v veliko pomoč pri načrtovanju družine – posebej ženskam, ki imajo težave z jajčniki ali hormoni, pravijo strokovnjaki.

Nov hormonski test bo marsikateri ženski v veliko pomoč pri načrtovanju družine.
Nov hormonski test bo marsikateri ženski v veliko pomoč pri načrtovanju družine.FOTO: iStockphoto
Čeprav v medicini ugotavljanje, ali je za težave z zanositvijo krivo hormonsko neravnovesje v telesu ženske ali so vzroki kje drugje, ni novost, pa so ti hormonski testi v večini držav sveta relativno dragi. Poleg tega ne pokažejo, koliko jajčec, primernih za oploditev, je sploh še ostalo v telesu ženske. Ravno to pa nudi ta nov, povsem preprosti hormonski test, ki so ga razvili avstralski znanstveniki in ki ga bodo v avstralskih bolnišnicah prihodnji mesec kot prvi na svetu ponudili v uporabo ženskam, ki imajo bodisi težave z zanostivijo bodisi bi rade izvedele, ali je z njimi vse v redu in ali lahko z naraščajem še počakajo.
Test, ki bo pokazal, koliko jajčec je še ostalo v telesu ženske, bo stal nekaj čez 40 evrov.
Test, ki bo pokazal, koliko jajčec je še ostalo v telesu ženske, bo stal nekaj čez 40 evrov. FOTO: iStockphoto

Test bo stal nekaj čez 40 evrov in bo pri načrtovanju družine parom v veliko pomoč, pravijo avstralski raziskovalci. ''Mislim, da je to velik korak naprej. Ta test bo namreč pokazal, katere mlade ženske bi lahko čez nekaj let, ko se bodo odločile za družino, imele težave z zanositvijo. Pokazal bo tudi, pri katerih obstaja nevarnost, da jih doleti prehitra oziroma predčasna menopavza,'' je povedal eden od avstralskih zdravnikov, ki se ukvarja z umetnimi oploditvami, Peter Illingworth.

Ženske se rodijo s približno enim do dvema milijonoma jajčec v jajčnikih. V 20. letu starosti se ta številka zmanjša že na okoli 200 tisoč, do 40. leta pa jih v ženskem telesu ostane le še približno dva tisoč. Točno število jajčec, ki jih ima ženska v telesu, pa bo pokazal nov hormonski test, ki ga avstralske ženske že nestrpno pričakujejo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587