Vizita.si
image (28)

Novice

Uspešna razdružitev siamskih dvojčkov. Poglejte ju danes!

K.B.
04. 03. 2015 08.43
12

Siamska dvojčka Abdullah in Abdulrahman iz Jemna dobro okrevata po devet urni operaciji, s katero so ju uspešno razdružili. Dvojčka sta bila združena z medenico, notranjimi organi, delila sta si črevesje in sečila.

Ekipa kirurgov je v Savdski Arabiji v bolnišnici King Abdulaziz Medical City opravila zahtevno deveturno operacijo, s katero so razdružili siamska dvojčka brata Abdullah in Abdulrahman, ki prihajata iz Jemna. Med pregledi je ekipa strokovnjakov odkrila, da si dvojčka delita notranje organe, med njimi tudi prebavila, zaradi česar je operacija potekala v devetih fazah.
''Ločiti smo morali črevesje, sečila in medenično kost. Ko smo ju ločili, smo imeli dve ekipi, ki sta nato opravili rekonstrukcijo dvojčkov,'' je povedal dr. Abdullah Al-Rabeeah, ki je vodil ekipo kirurgov. Poleg njega so med posegom sodelovali še anesteziolog, pediater, ortoped, plastični kirurgi in urolog, medicinske sestre in drugo tehnično osebje.

Kirurgi so sprva dvojčkoma napovedali od 60 do 70 odstotkov možnosti za preživetje, a so sedaj po operaciji veliko bolj optimistični in menijo, da jima kaže veliko bolje. Trenutno sta še vedno na intezivni negi na pediatričnem oddelku bolnišnice King Abdulaziz Medical City.

Sicer pa ima Savdska Arabija eno najboljših ekip kirurgov za razdruževanje siamskih dvojčkov – od 35 primerov operacij, ki so jih izvedli v zadnjih dveh desetletjih, je bilo kar 30 uspešnih.


 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 631