Vizita.si
Alfie se je rodil z redko malformacijo možganskih žil.

Novice

Novorojenčku možgane zlepili z lepilom!

E. D.
31. 05. 2010 14.55
0

Britanskim kirurgom je uspelo rešiti življenje komaj teden dni starega Alfieja, ki se je rodil z redko malformacijo možganskih žil. Možgansko krvavitev, zaradi katere mu je grozila smrt, so ustavili tako, da so mu žile preprosto zlepili z lepilom.

Alfie se je rodil z redko malformacijo možganskih žil.
Alfie se je rodil z redko malformacijo možganskih žil.FOTO: iStockphoto
V 33. tednu nosečnosti je morala Alyssa Dale predčasno roditi s carskim rezom, saj so zdravniki na pregledu ugotovili, da sta dvojčka, ki ju je nosila pod srcem, v nevarnosti. Preiskave so namreč kazale, da se ne razvijata več tako, kot bi se morala, zato so ju morali nemudoma spraviti na svet. In medtem ko se je fantek Charlie rodil brez kakšnih zdravstvenih težav, se je drugi od dvojčkov, Alfie, rodil z malformacijo krvnih žil v možganih in da bi preprečili možgansko krvavitev, zaradi katere mu je grozila smrt, je že po tednu dni potreboval operacijo. Starše je za sina nadvse skrbelo, saj je zaradi prezgodnjega rojstva tehtal manj kot dva kilograma in je bil zelo šibek. Kljub temu je bila operacija, med katero bi mu skozi kot las tanek kateter v možgane vbrizgali lepilo, mu zlepili poškodovane žile in tako preprečili najhujše, edina rešitev.
Življenje malega Alfija so rešili tako, da so mu poškodovane žile zlepili z lepilom.
Življenje malega Alfija so rešili tako, da so mu poškodovane žile zlepili z lepilom. FOTO: iStockphoto

Tovrstno operacijo so britanski kirurgi do zdaj opravili le na petih dojenčkih in večina od njih je bila stara 36 tednov ali več. Zato so bili še sami skeptični, ali bo organizem drobcenega Alfieja sploh kos tako zahtevni operaciji. A na veliko začudenje vseh je mali borec poseg zdržal. Kirurgi so v njegovih majhnih možganih uspeli poškodovane žile zlepiti kar z lepilom in tako ustaviti smrtno nevarno krvavitev. Čez pet mesecev je potreboval še eno operacijo, a je tudi to odlično prestal. Danes je star že devet mesecev in njegovi starši pravijo, da nima deček nikakršnih zdravstvenih težav več. ''Res je pravi čudež, da je Alfie danes tu z nami. Glede na vse informacije in napovedi sva se z možem pripravila na najhujše. A Alfie je pravi mali borec in je premagal vse črnoglede napovedi!'' navdušeno pripoveduje njegova 30-letna mama Alyssa in dodaja: ''Danes sta oba dečka odlično in Alfie verjetno ne bo potreboval nobene operacije in nobenega zdravljenja več.''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587