Vizita.si
Brokoli je prava zakladnica železa.

Novice

O ne, kaj so ujeli paparaci …

S.P.
12. 07. 2013 15.47
5

Tuji mediji so se znova obregnili ob bližnje posnetke mlade Elle Fanning, ki je paparace tudi v minulem tednu presenetila z izžetim videzom. Bi njena bledoličnost res utegnila biti posledica domnevnih zdravstvenih težav?

Brokoli je prava zakladnica železa.
Brokoli je prava zakladnica železa. FOTO: iStockphoto

Britanski tabloid Daily Mail se je v tem tednu znova obregnil ob fotografije vzhajajoče zvezde Elle Fanning, bolje poznane kot sestre slavne Dakote. Kot že pred nekaj tedni so namreč znova opazili, da je 15-letnica iz dneva v dan videti bolj izčrpana in bleda. Tokrat so jo v sredo, ko je zapuščala uro telovadbe, ponovno ujeli paparaci, ki pa namigujejo tudi, da naj bi svetlolaska v zadnjem času izgubila precej telesne teže.

Govori se, da bi si naj močno prizadevala, da bi uspela kot igralka, zaradi česar je privolila v že 4 večje filmske projekte, priprave nanje pa so trenutno njena največja prioriteta. "Upajmo, da si ni zadala več, kot v resnici zmore. Postaja vse bolj krhka, kar zagotovo ne more biti dobro," pišejo tuji mediji, ki se sprašujejo, ali je to zgolj posledica izžetosti ali pa so na plano stopile Elline (domnevne) zdravstvene težave.

Bližnji vir naj bi namreč pred kratkim odkril, da se zvezdnica bori z anemijo oziroma slabokrvnostjo, ki je tudi vzrok njene bledoličnosti. To najpogosteje povzroči pomanjkanje železa in s tem tudi hemoglobina - komponent rdečih krvničk, ki so zadolžene za prenos kisika iz pljuč v ostale dele telesa. Ker se tega prenaša premalo, je motena oskrba tkiv in organov, kar se lahko kaže kot utrujenost, slabotnost, bledica, zadihanost ter glavoboli. Za težave je najpogosteje kriva le neprimerna prehrana, zato morajo bolniki le nekoliko prilagoditi svoj jedilnik in vanj vključiti več živil, bogatih z železom (žitarice, špinača, jetrca, jajca, slive), folno kislino (zelena solata, cvetača, brokoli, grah, banane), ter vitaminoma A in C (surova zelenjava, limone, pomaranče). V primeru hujše slabokrvnosti zdravnik predpiše ustrezna zdravila – železove pripravke v obliki tablet, redkeje injikcije, zgodi pa se lahko tudi, da bolnik potrebuje celo transfuzijo krvi. Zato že ob prvih znakih ne odlašajte z obiskom pri strokovnjaku.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602