Vizita.si
image (28)

Novice

Ob pogledu nanjo so mnogi šokirano obstali …

S.P.
14. 05. 2013 11.34
5

Zlobni jeziki so se znova spravili nad britansko igralko Keiro Knightley, ki ji očitajo, da je zaradi pretiranega hujšanja slab vzor mladim. Pa je njena postava res že tako koščena ali so jo paparaci zgolj ujeli v nerodnem položaju?

Priljubljena britanska igralka in manekenka Keira Knightley, ki se je v spomin mnogih vtisnila kot prelepa Elizabeth Swann v prvih treh nadaljevanjih filmskih uspešnic Pirati s Karibov, je znova postala tarča zlobnih jezikov. V javnost so namreč pricurljale njene zadnje fotografije, na katerih pa je v kopalkah razkrila precej skrb vzbujajočo vitko in koščeno postavo, zaradi česar so jo že označili za slab medijski vzor.

28-letnico so ujeli na medenih tednih, ki jih s partnerjem Jamesom Rightonom uživata na Korziki. "Njeno telo je vse bolj krhko in shirano, saj se je izstradala do te mere, da na njej skorajda ne moremo več najti koščka mesa, da o kakšnih ženstvenih oblinah sploh ne govorimo," so na očitno opozorili svetovni mediji. "Tukaj ni nič lepega niti zapeljivega, še manj pa zdravega. Njena rebra lahko preštejemo od daleč, saj je že pravi živi okostnjak, zaradi česar lahko sklepamo, da tudi nedrčka ni zapolnilo kaj dosti prsi. Ob pogledu nanjo so številni mimoidoči šokirani obstali," so še nadaljevali.

Čeprav je Knightleyjeva ta namigovanja že večkrat strogo zanikala, se v javnosti že dlje časa govori, da naj bi se borila celo z nevarno motnjo hranjenja – anoreksijo. Gre za duševno bolezen, pri kateri bolnik zavestno zavrača hrano. Nanjo opozarjajo naslednji znaki: preskakovanje obrokov, oseba laže o tem, kar poje, močno shujša ali se zredi, obsedeno telovadi, po vsakem obroku gre na stranišče. Ker se anoreksična oseba vidi kot debelo, čeprav je že povsem izstradana, mora zdravljenje temeljiti na reševanju problemov, ki so vzrok za nastanek motnje hranjenja in lahko vključuje tudi družinsko terapijo.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602