Vizita.si
Ob rojstvu ni bila večja od dlani.

Novice

Preživela 270 gramov težka dojenčica

S.C.
23. 01. 2012 11.46
3

Melinda je tretji najmanjši otrok na svetu, ki je kljub prezgodnjemu porodu preživela. Ob rojstvu je tehtala le 270 gramov, te dni pa so jo, težko nekaj več kot dva kilograma, končno izpustili iz bolnišnice.

Ob rojstvu ni bila večja od dlani.
Ob rojstvu ni bila večja od dlani.FOTO: Reuters
30. avgusta lani je 22-letno Haydee Ibarra iz Los Angelesa in njenega partnerja presenetilo rojstvo hčerke Melinde Star Guido. Vendar pa jima je dogodek, ki naj bi bil najsrečnejši v njunem življenju, prinesel veliko bolečine in predvsem strahu. Deklica se je namreč rodila v šestem mesecu nosečnosti, ob rojstvu pa je tehtala pičlih 270 gramov.
Mala Melinda se je izkazala za pravo borko.
Mala Melinda se je izkazala za pravo borko. FOTO: Reuters

Moja nosečnost je potekala brez kakršnih koli zapletov in vsi v družini smo nestrpno pričakovali, da mala Melinda prijoka na svet,“ pripoveduje mlada mamica. “Toda veselo pričakovanje se je sprevrglo v nočno moro, ko sem v šestem mesecu dobila popadke, zdravniki pa so mi povedali, da je porod neizogiben. Nihče ni verjel, da bo moja hčerkica preživela in pripravili so me na najhujše.“

Vendar pa se je izkazalo, da je Melinda, ki ob rojstvu ni bila večja od materine dlani, prava borka. “Njeno telo je bilo tako šibko, da nihče ni verjel, da bo dejansko preživela,“ pravi porodničar iz bolnišnice v Los Angelesu. “Toda, ko se je začela odzivati na zdravila in počasi pridobivati na teži, smo začeli verjeti v čudež.“ Po štirih mesecih bivanja v inkubatorju na oddelku intenzivne nege se je Melinda razvila v popolnoma zdravo deklico in ravno te dni, ko je njena teža narasla na 2,04 kilograme, so jo odpustili iz bolnišnice, vendar pa bo še vsaj naslednjih šest let pod strogim nadzorom zdravnikov. “Zadnji štirje meseci so bili najtežji v mojem življenju, toda izplačalo se je,“ srečna in nasmejana še pove dekličina mama. “Melinda je naš mali čudež.“

Najmanjši preživeli otrok na svetu je ob rojstvu tehtal samo 250 gramov in je danes zdrav ter razigran sedemletnik, drugi najmanjši, ki je prav tako preživel, je bil težji le za kakšen gram in je trenutno študent psihologije, mala Melinda pa se je z 270 grami uvrstila na tretje mesto. V ZDA se vsako leto rodi kar 7500 otrok, ki tehtajo manj kot pol kilograma, preživi pa le slabih 10 odstotkov.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587