Vizita.si
image (28)

Novice

Ob rojstvu ni bila večja od zavojčka čokolade ...

S.P.
01. 02. 2013 15.06
2

Otočane je razveselila zgodba šele nekajmesečne Lacey-Jane Hemmings, ki se je rodila kar 17 tednov prehitro, zaradi česar ji zdravniki niso pripisali niti enega samega odstotka možnosti za preživetje. Vendar pa je novorojenka osupnila vse prisotne, ko je v roku nekaj mesecev že skoraj popolnoma okrevala.

Veliko Britanijo je razveselila zgodba šele nekajmesečne Lacey-Jane Hemmings, ki je zdravnikom, ki ji niso pripisali niti enega samega odstotka možnosti za preživetje, dokazala, da življenje prav zares ubere svojo pot. Vse se je začelo v materinem 23. tednu nosečnosti, ko ji je med sprehajanjem po nakupovalnem središču kar 17 tednov prezgodaj nepričakovano odtekla voda. V strahu pred neznanim je njen partner nemudoma poklical nujno zdravniško pomoč in kot da situacija že tako ni bila dovolj 'napeta', je 23-letna Kelsie začela še neustavljivo krvaveti.

''Njenemu še nerojenemu otroku je po 'poku' ovojnice začelo primanjkovati kisika, ogroženo pa je bilo tudi življenje matere, zato res nismo smeli odlašati,'' je povedal član reševalne ekipe, ki je nosečnico odpeljal neposredno v porodnišnico Chelsea and Westminster Hospital. ''Slišala sem, kako se pogovarjajo o tem, da umiram, dvomili pa so tudi v obstoj moje hčerke. Prepričani so bili, da je še veliko premajhna in prešibka, da bi preživela porod, a je bila sreča na moji strani. Moje življenjske funkcije so se stabilizirale, ultrazvok pa je še zaznal močan utrip njenega srca, zaradi česar so se odločili, da ji bodo ponudili še zadnjo priložnost,'' se spominja Kelsie.

Opravili so cesarski rez in na svet pomagali manj kot pol kilograma težki deklici, ki ni bila večja od zavojčka čokolade, oče pa jo je lahko pestoval celo v svoji dlani. ''Njeno zdravstveno stanje je bilo tako porazno, da je prvih nekaj dni živela praktično iz minute v minuto. S svojo neizmerno voljo do življenja pa je že kmalu osupnila zdravstveno osebje, saj je ob vsej svoji krhkosti uspela prestati kronično obolenje pljuč, preživela je hude možganske krvavitve, večkrat pa se ji je ustavilo tudi njeno šibko srce. Hvaležni smo bili za vsako sekundo, ki jo je uspela preživeti z nami,'' nadaljuje. Lacey-Jane je po dveh mesecih okrevanja na intenzivni negi zdaj končno izkusila udobje lastnega doma, kjer pa v obilju ljubezni že pridno raste in se razvija v močnega ter zdravega otroka.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587