Vizita.si
image (28)

Novice

Ob rojstvu sta tehtala manj kot majhni meloni

S.P.
01. 02. 2013 15.05
3

Bratca Mackenzie in Cameron Glover veljata za ena izmed najbolj prezgodaj rojenih dvojčkov v Veliki Britaniji, ki sta praktično brez možnosti za preživetje danes zrasla v zdrava in srečna fanta. Rodila sta se namreč šele v 23. tednu nosečnosti, ki sega celo pod uradno mejo, ko se mati še lahko odloči za splav 'zarodka'.

Ko sta se rodila dvojčka Mackenzie in Cameron Glover, sta bila tako majhna, da bi ju lahko spravili v majhno stekleničko. Danes pa sta po dolgi bitki za preživetje odrasla v močna otroka, ki veljata za ena izmed najbolj prezgodaj rojenih bratcev, ki sta uspela preživeti v Veliki Britaniji.

Vse se je začelo v materinem 23. tednu nosečnosti, ko ji je med dopustovanjem v Maroku nepričakovano odtekla voda. ''Še pred tednom dni sem bila na ultrazvočnem pregledu in nič ni kazalo na to, da bi se moja sinova utegnila kaj kmalu roditi. Mož me je nemudoma odpeljal v najbližjo bolnišnico, kjer pa so mi povedali, da se je plodovnica predčasno pretrgala. Ker je tekočina v njej ključnega pomena, saj dojenčka brani pred okužbami, sta bila prerani porod ali pa splavitev otrok moji edini možni izbiri,'' se spominja.

Žal pa ni vse potekalo po načrtih. ''Opozorili so me, da otroka, v kolikor jima bodo pomagali na svet, ne bosta živela več kot nekaj ur. Zakon zapoveduje, da so nedonošenčka dolžni rešiti šele po 24. tednu nosečnosti, od česar me je ločil še dober teden dni, zato s tem preprosto niso želeli imeti opravka. V hudih bolečinah in prestrašeno so me brezbrižno napotili domov,'' nadaljuje. Že naslednji dan sta se vrnila v Hampshire in obiskala bolnišnico Princess Anne Hospital. Njeno prošnjo za pomoč pri rojstvu so najprej strogo zavrnili, po neutolažljivem joku ter opaznih mukah matere pa se odločili, da ji bodo vendarle pomagali.

Ob rojstvu sta tehtala manj kot pičlih 400 gramov, zato so ju nemudoma premestili na intenzivno nego, kjer se je skupina najboljših zdravnikov neutrudno borila za njuno preživetje. Vsaka ura je pomenila pravi mejnik v njunem življenju in že po 4 urah so starše razveselile dobre novice. ''Dejstvo, da sta danes odrasla v močna fantka, je pravi čudež. Skoraj nične možnosti za uspeh bi imel že edinček, zato dvojčka veljata še za toliko osupljivejši primer. Zaradi nekaterih težav z očmi, črevesjem in srcem bosta morala prestati še nekaj operativnih posegov, a je njuna volja do življenja res neverjetna. Zdravniškemu osebju ne bova mogla nikoli poplačati tako tvegane in hrabre odločitve,'' pa so danes presrečni ponosni starši.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587