Vizita.si
Ali veste, kam je pes vtikal svoj gobček, preden vas je poslinil?

Zdravje

Običajne navade, ki to niso

Ni.J.
08. 09. 2011 09.04
2

Obstajajo stvari, ki jih ljudje počnemo prav vsak dan in popolnoma brez razmisleka. Mislijo, da jih skozi okno avtomobila nihče ne vidi, da je normalno, če jih pes liže po obrazu, kričijo na otroke … Se vam vse to zdi normalno ali le vsakdanje?

Ali veste, kam je pes vtikal svoj gobček, preden vas je poslinil?
Ali veste, kam je pes vtikal svoj gobček, preden vas je poslinil?FOTO: iStockphoto

Se vam zdi običajno, da si v avtomobilu brskate po nosu, saj ste prepričani, da vas nihče ne vidi? Je morda običajno to, da vam pes zjutraj ali ko pridete iz službe preliže cel obraz? No, nič od tega ne bi smelo biti vaša navada ali pa se vam zdeti samoumevno!

V redu je, če vas pes poliže po obrazu

Se vam zdi popolnoma normalno, da vam pes, ko pridete iz službe, od veselja oblizne po obrazu, od brade do čela? Če bi kdaj pomislili, kje vse je ta gobček tisti dan že bil, bi verjetno reagirali drugače. Psi si ne umivajo zob vsak dan tako kot vi, prav tako tudi ne grgrajo ustne vodice, zato so njihovi gobčki polni bakterij in jih lahko primerjamo celo s straniščno školjko. Te najbrž ne bi poljubili, ali pač?

Pri vzgoji otrok se vse zalomi …

Nihče ne trdi, da vzgoja otrok ni težka stvar, vendar je včasih več kot očitno, da starši s svojimi dejanji spodbujajo napačno vedenje svojih otrok. Svoje otroke vzamejo s seboj na kavo, jim ne dajo ničesar, s čimer bi jih razvedrili ali zaposlili, nato pa pričakujejo, da bo otrok sedel v tišini in čakal, da starši v miru popijejo kavo. Bodite realni in se sprijaznite s tem, da otroci potrebujejo 'zaposlitev'. Treba jih je naučiti vedenja v družbi, vendar postopoma in na pozitiven način, ne s prisilo.

Imate tudi vi občutek, da je sosedov pes glasnejši od vašega?
Imate tudi vi občutek, da je sosedov pes glasnejši od vašega?FOTO: iStockphoto
Skozi okno avtomobila me ne vidi nihče!

Gre za splošno prepričanje ljudi, da jih skozi okno avtomobila nihče ne vidi, zato za volanom pogosto počnejo marsikaj. Nekateri si vrtajo po nosu, drugi se prepirajo s partnerjem, tretji pa si sredi parkirišča privoščijo strasten seks. Zakaj tega ne počnejo kar sredi parka ali pa na sosedovi zelenici? Kar koli že počnete v avtomobilu, vedite, da so okna avtomobilov prozorna in da vas vidi prav vsakdo, ki pelje mimo vas.

V kino na večerjo?

Če si kdaj pa kdaj privoščite kakšen film v kinu, potem zagotovo veste, kakšno vzdušje vlada v njem. Za vami se nekdo nažira s  čokolado, na vaši desni si drugi v usta baše pokovko, pred vami se trije prepirajo za bonbone, na vaši levi pa nekdo na ves glas srka kokakolo. Zakaj ljudje vedno jemo v kinu? Si doma, ko si zavrtite film, tudi najprej pripravite vse vrste prigrizkov in slaščic? Verjetno ne. Gre za navado oziroma razvado, ki je nekateri nikoli ne bomo razumeli. Lačni ljudje sodijo v gostilno in ne v kino, mar ne?

Nihče ne sliši svojega psa

Imajo tudi vaši sosedje psa, ki nikoli ne obupa? Lajanje, zavijanje v luno in bevskanje znajo biti za okolico izjemno moteči, zanimivo pa je, da običajno pri tem lastniki ne posreduje. Vsi sosedje, vključno z vami, so sredi noči budni, misli se jim mračijo, medtem ko lastniki psov še vedno trdno spijo. Gre morda za selektiven sluh?

'Če ne utihneš, boš dobil zaušnico!'

Manj učinkovitega ukrepa, kot je zaušnica, pri umirjanju otroka praktično ni. Po vaši intervenciji bi se moral namreč otrok umiriti, ne pa še bolj vreščati. Če je otrok vreščal že pred zaušnico in bo po vsej verjetnosti vreščal tudi po njej, ukrep dejansko nima učinka. Ste že slišali za dobro staro 'ohlajanje' ali pogovor?

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587