Vizita.si
image (28)

Novice

Obljubil ji je svojo ledvico, a jo nato raje zapustil

K.B.
04. 03. 2011 12.55
2

Že sama bolezen je ena najhujših preizkušenj v življenju, Lindo Joel pa je poleg tega razočaral še njen mož. Ta se je namreč izkazal kot primeren darovalec in se je ponudil, da ji bo podaril ledvico, ki bi ji rešila življenje. A nato se je ustrašil in jo raje ucvrl.

Vse, kar ji je njen mož Gery po štiriletnemu zakonu zapustil, je bilo kratko sporočilo, v katerem ji je sporočil, da se ne vrača in da ji želi veliko sreče. ''Linda, že dolgo imava težave in čutim, da je čas, da odidem. Tebi in tvoji družini želim vso srečo na tem svetu, a žal se ne bom več vrnil.'' Gery je bil namreč najbolj primeren darovalec ledvice, saj je imel isto krvno skupino kot Linda, zato so bile možnosti, da njeno telo ledvice ne bi zavrnilo, kar 70 odstotne. ''Ko se je vsa družina testirala, da bi ugotovili, kdo je najbolj primeren darovalec, sem bila zaradi njihove plemenitosti ganjena. Gery je takrat celo rekel, da je to, da mi daruje ledvico, njegova odgovornost in da so moji otroci premladi, da bi šli skozi to.''

In tako naj bi lani 57-letnica Abingdona odšla na presaditev ledvice, a je zbolela, zato je morala počakati, da bi se njeno zdravje izboljšalo. A kmalu je prejela sporočilo, ki jo je šokiralo. ''Skoraj nihče ne more verjeti, ko jim povem, da me je zapustil. Vsi so šokirani in tudi sama si nikoli ne bi mislila. Najhuje je, da natanko ve, kaj to pomeni za mojo prihodnost, in je kljub temu odšel,'' pove razočarana Linda. ''Ne vem, kaj me čaka zdaj,'' še doda.

Par je bil skupaj devet let, spoznala sta se v bližnjem pubu. Pet let po tem sta se poročila. Lindo sedaj čaka ponovni proces iskanja pravega darovalca, a trenutno so njene možnosti slabe, tako da se bo najverjetneje uvrstila na čakalno listo za novo ledvico. Žal pa v Oxfordu le 14 odstotkov ljudi ledvico dobi prej kot v pol leta, 23 odstotkov v enem letu, 39 odstotkov pa v dveh letih.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587