Vizita.si
image (28)

Novice

Obraz popoln – noge zanemarjene …

L.E.
29. 05. 2012 08.06
40

Da bi imela bolj privlačen obraz, je porabila toliko časa in denarja, da ji je očitno obojega zmanjkalo, ko bi morala poskrbeti še za svoja stopala.

Lisa Rinna je ena redkih igralk, ki je javno priznala, da se je v boju za lepši videz po pomoč zatekla tudi v ordinacije plastičnih kirurgov. Prav zato je bilo nemalo ljudi toliko bolj presenečenih, ko so zagledali nedavno fotografijo njenih stopal. 48-letna zvezdnica morda resnično še nima gubic, toda na njenih stopalih je vidna precej zatrdela, veliko presuha koža, njeni nohti so prav tako odebeljeni, porumeneli in še bolj zanemarjeni. Le kaj se ji je zgodilo? Časa za pedikuro očitno ni imela – si ga bo pa morala vzeti, sicer ji lahko tolikšno zanemarjanje povzroči precej hude zdravstvene težave.

Tako zanemarjena stopala in nohti potrebujejo strokovno pomoč, toda da se to sploh ne bi zgodilo, je pravilno, da zanje poskrbite že prej oziroma da zanje skrbite sproti. Pazite, da nosite obutev, ki ni pretesna (ko stojite, morate imeti dovolj prostora, da pomigate s prstki), vsaj enkrat mesečno odstranjujte otrdelo kožo (s pilo ali pilingom), vsak dan stopala zmasirajte z bolj mastno kremo (vsebuje naj ureo), vsak teden skrajšajte nohte (tako da so ravni, sicer se lahko vrastejo). Obutev lahko spremenite v bolj udobno tudi z vložki. Ker večino leta niso vidna, na stopala vse prevečkrat pozabimo ter se nanje spomnimo šele, ko nam začnejo povzročati težave. Z nekaj skrbi bomo lahko hodili, tekli in se igrali brez skrbi – tudi v odprtih čevljih. Samo razpokana koža lahko namreč pomeni, da bomo že hodili le stežka, vodi pa lahko tudi v številna, celo nevarna vnetja.

Kakovostna pedikura je še kako pomembna. Preberite si, kako lahko čim bolje za svoja stopala poskrbite kar sami.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587