Vizita.si
image (28)

Novice

Je res kriva Victoria Beckham?

S.C.
02. 05. 2012 08.10
20

Victoria Beckham je lepa, slavna in vitka, v očeh mlade Britanke je bila vrsto let popolna ženska. V želji, da bi ji bila podobna, je svoje telo tako shirala, da so jo zdravniki komaj rešili gotove smrti.

Rachel Johnson iz okrožja Cheshire na severozahodu Anglije je danes zdrava dvajsetletnica, ki si na vso moč prizadeva, da bi v revijah, namenjenih otrokom in najstnikom, prepovedali retuširanje fotografij zvezdnic, saj  meni, da dajejo napačno predstavo o lepoti, kar je izkusila tudi na lastni koži. »Bilo mi je komaj 13 let, ko sem začela občudovati lepotice iz revij. Moj idol je bila Victoria Beckham, iz revij sem izrezovala njene fotografije in jih lepila v svoj album, zraven pa pisala, da je popolna ženska ter da želim postati takšna kot ona,« se spominja svoje obsedenosti. Pred sedmimi leti se je trmasta najstnica odločila, da se znebi odvečnih kilogramov in postane vitka kot dekleta iz revij, ki naj bi bila sinonim lepote in ženstvenosti. Izpuščati je začela obroke, doma se je lagala, da je jedla že v šoli in kmalu prišla do tega, da je v dveh dneh zaužila komaj pol jabolka. »Kje sem imela glavo, ne vem. Slepo sem sledila svojemu cilju, ne da bi se ozirala na zdravje. Nekoč celo celih deset dni nisem zaužila niti kapljice vode. Kako sem sploh preživela, še danes ne vem,« pripoveduje Rachel. V samo enem letu je njena teža padla na nekaj manj kot trideset kilogramov, leta 2007 pa se je doma zaradi podhranjenosti preprosto zgrudila.

Sprejeta je bila v bolnišnico, toda nekajmesečno zdravljenje ni pomagalo. Še vedno slepo zaljubljena v popolno podobo Victorie Beckham je dve leti kasneje zopet pristala v bolnišnici, 'težka' le 25 kilogramov, zdravniki so jo komaj rešili. »Povedali so mi, da sem bila na robu smrti in če ne bi prišla v bolnišnico, bi v roku dveh dni zaradi podhranjenosti umrla,« se danes zgrozi Rachel. Ob trdni podpori staršev, zdravnikov ter psihologov se ji je naposled po hudi bitki same s seboj le uspelo izvleči iz krempljev anoreksije in danes pri 20 letih tehta zdravih 50 kilogramov. »Obožujem pico in čokolado, a kljub temu pazim, da ne pretiravam. Skušam uživati čim bolj zdravo in uravnoteženo prehrano, saj želim še dolgo živeti in uresničiti svoje sanje,« še pove. Ne samo, da ji je anoreksija uničila najstniška leta, močno je načela tudi njeno zdravje. Pri komaj dvajsetih letih boleha za osteoporozo, njen imunski sistem pa je še vedno zelo šibek. Zaradi pekla, skozi katerega je morala iti zaradi svoje obsedenosti z zvezdnicami, si danes na vso moč prizadeva zbrati 100.000 podpisov, da bi ukinili retuširanje fotografij zvezdnic, saj je prepričana, da lahko močno škodijo dekletom v najbolj občutljivih letih. Nikomur namreč ne privošči svoje izkušnje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587