Vizita.si
image (28)

Novice

Oče jo je polil s kislino!

Ni.J.
12. 12. 2011 15.19
10

19-letnico in njeno mamo je oče polil s kislino. Mama je zaradi poškodb umrla, dekle pa je k sreči preživelo. Sedaj čaka na plastično operacijo, ki bo pomembno izboljšala kvaliteto njenega življenja.

Iz spanca jo je nenadoma zbudil pekoč občutek, zaradi katerega je mislila, da ji celo telo gori. Ko je 19-letna Tan Hui Linn odprla oči, pa ni videla prav ničesar. Slišala je mamo, Cheong Swee Lin, kako moža panično sprašuje, zakaj to počne, a se ji še sanjalo ni, kaj se v resnici dogaja.

Kasneje je Linn izvedela, da je njen oče napadel njo in mamo s kislino, medtem ko sta spali. V nesreči, ki se je zgodila 24. oktobra lansko leto, je Cheong umrla, Linn pa je k sreči preživela, a je utrpela hude posledice.

Linninemu očetu, 54-letnemu Tanu Teiku Sweeju, so sodili zaradi umora žene in prizadejanja hudih poškodb hčeri, a so ugotovili, da je bil v času napada neprišteven, zato kazen prestaja v psihiatrični bolnišnici. Ko se Linn spominja dogodkov pravi, da se ji očetovo vedenje ni zdelo nič drugačno ali nenavadno. Tistega večera je odšla v posteljo, tako kot tudi njena mama, sredi noči pa se je zbudila, ko je čutila, da ji telo gori. “Oče naju je s kislino polil dvakrat,“ pravi Linn. “Že po prvem napadu nisem videla ničesar. Takrat se mi še sanjalo ni, da je to storil oče. Če bi imela priložnost spet videti očeta, bi ga vprašala, zakaj je bil tako nesramen, ko vem, da me je imel močno rad.“

Kislina je Linn močno izmaličila obraz, roke in noge, poleg tega pa je skoraj oslepela. Po več kot treh tednih rehabilitacije, se ji je počasi začel vračati vid, vendar pa na levo oko še danes vidi zelo malo, na desno oko pa je oslepela. “Želim si normalnega življenja,“ pravi in dodaja, da je bila po napadu močno depresivna, še posebej ob misli, da bo oslepela. “Tisto obdobje je bilo zelo boleče. Skoraj mesec dni sem potrebovala, da sem se soočila s svojimi čustvi. Verjela sem zdravnikom, sčasoma pa se mi je stanje začelo izboljševati.

Iz bolnišnice je Linn prišla konec januarja, februarja jo je čakala operacija oči, marca prva operacija kože, decembra pa jo čaka še ena operacija, stroške katere bo kril kirurški center JK Plastic Surgery Center, ki deluje pod okriljem južnokorejskega ministrstva za zdravje. Točen datum operacije in podrobnosti bodo znane šele po natančnem pregledu, ki ga bo prestala v teh dneh. Za Linn trenutno skrbi njen stric, ki jo je tudi posvojil, ves čas pa ji ob strani stoji tudi brat.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587