Vizita.si
Sin se bo do žensk obnašal tako, kot se bo naučil od svojega očeta.

Pediatrija

Očetje le dvanajst minut na dan!

N.R.
22. 04. 2009 08.46
0

V današnjem času se marsikateri oče počuti „izgubljeno,“ kadar preveč pokaže očetovska čustva. A vloga očeta pri vzgoji, še posebej sinov, je pomembna, saj gradi odnos do ženske in kasneje do otroka.

Očetje naših staršev so ljubezen do svojih otrok izkazovali predvsem s trdim delom in ne z igro, pogovori ali ljubkovanjem, kar vse otroci obožujejo. Oče je sinu že od nekdaj predstavljal moč, avtoriteto, popolnost in nepremagljivost.

Pravi očetovski odnos je sestavljen iz preprostih stvari

Večina dečkov se želi igrati in zabavati z očetom. Radi ga objemajo, plezajo po njem, se „pretepajo.“ Sinovi obožujejo vse, kar očka počne v službi, doma in pri kakšnem hobiju. Očka je najboljši in ker je tako velik in močan, se malček ob njem počuti varno. Všeč mu je, ko mu oče odgovarja na vprašanja. Če pa ste med očki, ki ne znajo popraviti kolesa ali pokvarjenega avtomobilčka, nikar ne skrbite! Čeprav ne bosta z malčkom ničesar popravila, sta pa vsaj poskusila in se zabavala!

Sin se bo do žensk obnašal tako, kot se bo naučil od svojega očeta.
Sin se bo do žensk obnašal tako, kot se bo naučil od svojega očeta.FOTO: iStockphoto


Ne samo fizično, tudi čustveno

Če ima otrok očeta in sta vsak dan skupaj, ga pelje v vrtec ali šolo, a pri vsem tem ni čustveno »prisoten,« to za otroka pomeni skoraj isto, kot da očeta nima. Pri otroku tak oče vzbuja občutke negotovosti in zmedenosti. Oče mora sinu nuditi priložnost za opazovanje, istovetenje, moč, razmišljanje ...

Več o tem si preberite tukaj.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587