Vizita.si
Očistite telo strupov in se napolnite z novo energijo!

Zdravje

Očistite svoje telo strupov!

Ni.J.
03. 01. 2010 10.07
0

Prazniki so za naš organizem še kako naporni. Ogromne količine hrane in pijače namreč telo izčrpajo in 'zapackajo'. Očistite svoje telo prazničnih pregreh na povsem naraven način!

Očistite telo strupov in se napolnite z novo energijo!
Očistite telo strupov in se napolnite z novo energijo!FOTO: iStockphoto

Nečistoče lahko najdejo pot do vsake celice v telesu, če sistem ne deluje pravilno. Cilj razstrupljanja je torej obnoviti delovanje organizma. Organom namreč pomaga, da si odpočijejo, spodbudi delovanje jeter, pomaga telesu razgrajevati strupe, obnavlja cirkulacijo in telesu vrača energijo.

Voda bo očistila vaše telo, preprečila nastanek glavobolov in polepšala vašo kožo!
Voda bo očistila vaše telo, preprečila nastanek glavobolov in polepšala vašo kožo!FOTO: iStockphoto

Popijte veliko vode

Nekaj najboljšega, kar lahko naredite za svoje telo, je, da popijete ogromne količine sveže vode. Voda je namreč zdravilo za telo in dušo. Pomaga vašemu organizmu, da se bo očistilo strupov, dobro dene vaši koži, telo napolni z energijo in preprečuje nastanek glavobolov.

Okrepite imunski sistem s česnom.
Okrepite imunski sistem s česnom. FOTO: iStockphoto

Zdravilnost česna

Pojejte velike količine česna! Ta bo pomagal očistiti vaše telo, okrepil imunski sistem, poleg tega pa velja za naravni antibiotik. Česnova juha bo tako povečala sposobnost organizma, da se očisti strupov, poleg tega pa po njej ne boste smrdeli tako, kot če bi jedli surov česen.

Čarobni jabolčni kis

Vsako jutro v kozarec mlačne vode dodajte dve jedilni žlici domačega jabolčnega kisa in nekaj medu, dobro premešajte in popijte. To vam bo pomagalo okrepiti imunski sistem, očistiti kožo in zmanjšati maščobne zaloge.

Čudodelne brusnice

Brusnice in brusnični sok spodbujajo delovanje ledvic in pomagajo pri čiščenju toksinov iz organizma. Vsebujejo veliko antioksidantov, poleg tega pa so polne hranilnih snovi. Pa ne pozabite, da koktajl z brusničnim sokom nima enakega učinka! Če želite telo očistiti, v trgovini poiščite 100-odstotni naravni brusnični sok.

Zdravi z zelenim čajem

Zeleni čaj na številnih področjih deluje kot izredno učinkovito zdravilo.
Zeleni čaj na številnih področjih deluje kot izredno učinkovito zdravilo.FOTO: iStockphoto

Zeleni čaj prav tako pomaga telesu izločati strupe in krepi imunski sistem. Poleg tega uravnava nivo sladkorja v krvi, preprečuje cirozo jeter, zmanjšuje debelost, niža nivo holesterola, preprečuje mašenje koronarnih arterij in nastanek več vrst raka, pomaga obnavljati kožo in preprečuje nastanek revmatoidnega artritisa.

Osvežite se z limoninim sokom

Limonin sok je bogat vir vitamina C, ki pomaga krepiti imunski sistem, poleg tega ima blagodejni učinek na jetra in spodbuja, da proizvajajo več žolča. Limonin sok naj bi pomagal blažiti tudi slabost, zgago in težave z debelim črevesjem.

Med je dober za dušo in telo!
Med je dober za dušo in telo! FOTO: iStockphoto

Močnejši z medom

Med ima podobne učinke kot limonin sok. Če v kozarcu mlačnega limoninega soka raztopite med, bo to pozdravilo boleče grlo, okrepilo vaš imunski sistem in napolnilo vaše telo z energijo.

Zbistrite misli s postenjem

Vaše telo boste najbolje očistili, če si boste za nekaj dni privoščili post z vodo. Toda posta se ne lotevajte, ne da bi se prej posvetovali s svojim zdravnikom.

Post začnite tako, da najprej zmanjšate vnos toksinov v telo. Z jedilnika črtajte vse, kar vsebuje kofein, uživajte čim več sadja in zelenjave, sadnih sokov, juh in enolončnic. Ko se bo vaše telo privadilo na bolj zdravo prehrano, počasi začnite s postom in podarite prebavnemu traktu in drugim organom težko zaslužen počitek. Poleg tega se bo izboljšalo tudi vaše počutje, vaše misli pa se bodo zbistrile.

Za pravilno delovanje vašega telesa boste najbolje poskrbeli, če boste živeli zdravo. Jejte veliko sadja in zelenjave, pijte veliko vode, uživajte številne naravne sestavine, ki pomagajo pri razstrupljanju, in se veliko gibajte. Če boste jedem redno dodajali česen, jabolčni kis in brusnice, boste sijali vse leto.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587