Vizita.si
image (28)

Novice

Očitali so ji, da je predebela – zdaj pa je …

S.P.
23. 05. 2013 11.01
19

… vitka, a nesrečna, je tujim medijem potožila lepotna kraljica Katherine Webb. Da bi ohranila čvrsto postavo, se mora držati drastične diete, ki še zdaleč ni zdrava, v kar naj bi jo prisilila visoka merila sveta mode in lepote. Je lepa postava vredna vsega tega?

Ameriška manekenka, lepotna kraljica in zvezda resničnostnih šovov Katherine Webb, ki jo je med zvezdniško elito v preteklem letu izstrelil naslov miss Alabame, je spregovorila o šokantnih skrivnostih sveta mode in lepote, ki je pred kratkim tudi njo prisilil v precej drastične odločitve. Kot je povedala za People magazine, so jo tako imenovani “lovci na glave“, ki potujejo po državi in iščejo potencialne modele, pred nekaj leti opazili kot navijačico v Alabami. Nemudoma so jo vzeli pod svoje okrilje ter ji obljubili ves blišč in slavo, ki ju danes tudi v resnici uživa, a le če bo shujšala, saj se jim je zdela predebela.

“Čeprav sem bila že takrat precej vitka in na meni skorajda ni bilo nič mesa, so zahtevali, da se znebim vseh maščobnih oblog in svoje telo utrdim do potankosti. Ker sem bila mlada in naivna, sem ponudbo seveda sprejela,“ se spominja. “Že res, da me danes od daleč vsi občudujejo, a sem v resnici precej shirana. Večkrat sem bila celo na pragu anoreksije,“ dodaja 24-letnica, ki vse od preboja na zvezdniško sceno praktično strada. Držati se mora stroge diete, pri kateri lahko čez dan zaužije do največ 4 kilodžule energije (do 1120 kalorij). “Glede na to, da intenzivno telovadim vsaj trikrat na teden, če ne celo več, bi morala na dan pojesti vsaj še 2,5 kilodžula energije (600 kalorij) več,“ je še povedala.

Na njenem jedilniku lahko najdemo le naravne sadne in zelenjavne sokove, ki morajo biti bistri in brez kakršnih koli dodatkov, beljakovine v prahu, mandljevo mleko ter jogurt, trdne hrane pa skoraj ne uživa. Privošči so le zeleno solato, špinačo in podobno zelenjavo ali pa oreščke, saj naj bi bila vsa druga hrana preveč kalorična. Ker se zaveda, da njena prehrana še zdaleč ni zdrava, boji pa se tudi že za zdravje, je že večkrat poskusila nehati, a kot pravi, se je njeno telo na tak način prehranjevanja do danes že preveč navadilo. “Ne da nočem, ne morem več pojesti toliko, niti toliko, kolikor sem lahko pojedla nekoč.“ Ker meni, da je zanjo že prepozno, pa bi mladim dekletom rada predala dobro sporočilo, torej naj se izogibajo vsega, o čemer je govorila v tem intervjuju.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602