Vizita.si
Khloe Kardashian

Novice

Odkrila, zakaj ves ta čas ni mogla zanositi

K.P.
10. 09. 2012 10.11
19

Medtem ko je Kourtney nedavno povila svojega drugega otroka, imata njeni sestri nekaj skrbi glede tega, ali bosta sploh kdaj doživeli radosti materinstva. Khloe ima nekaj težav z zanositvijo, Kim pa je zaskrbljena, da ji že tiktaka biološka ura.

Khloe in Lamar Odom si želita otrok, a se jima nosečnost še ni zgodila. Khloe je ugotovila, da ima motnje ovulacije.
Khloe in Lamar Odom si želita otrok, a se jima nosečnost še ni zgodila. Khloe je ugotovila, da ima motnje ovulacije.FOTO: Reuters
Septembrski dnevi družine Kardashian so bili zdravstveno obarvani. Znano je, da si Khloe in Lamar Odom želita otrok, a ves njun trud doslej ni obrodil sadov, kar je zbudilo skrb, ali gre morda za zdravstvene razloge. Khloe je obiskala specialista za plodnost in izkazalo se je, da ima težave z ovulacijo, kar moti redno sproščanje jajčec.
Kim razmišlja o tem, da bi svoja jajčeca zamrznila.
Kim razmišlja o tem, da bi svoja jajčeca zamrznila. FOTO: instagr.am

Khloe je med pregledom spremljala starejša sestra Kim, ki je imela za specialista prav tako nekaj svojih vprašanj. Najbolj jo je zanimalo, ali se ji morda pri 31-ih letih že izteka biološka ura in ali bi jo z leti moralo skrbeti glede možnosti za zanositev. Čeprav ji je zdravnik po pregledu zagotovil, da so njeni reproduktivni organi povsem zdravi ter funkcionalni, Kim kljub vsemu ni izključila možnosti, da bi zamrznila svoja jajčeca. Medtem ko Kim in Khloe skušata povečati možnosti, da bi nekoč postali mami, pa se je Scott potencialnega prihoda novega, tretjega otroka pošteno prestrašil. Ko mu je Kourtney zaupala, da si želi še štirih otrok in da ne bo več jemala hormonskih kontracepcijskih tablet, je začel razmišljati o vazektomiji.

Že od prvega dne zakonske zveze, ki jo stalno spremlja budno oko javnosti, tako javnost kot tudi družina Kardashian nestrpno pričakujejo dan, ko bosta Khloe in Lamar oznanila, da sta v pričakovanju otroka. Pritiski, čeprav nenamerni, so nemalokrat povzročili tudi čustvene vzpone in padce, ki pa so zdaj dobili še konkreten odgovor na vprašanje, zakaj ima slavni par težave z zanositvijo. Čeprav novica ni prijetna, lahko izluščenje težave s primernim zdravljenjem kljub vsemu predstavlja korak bliže zanositvi.

Da bi ženska lahko zanosila, mora redno sproščati zdrava jajčeca. Jajčece se nato združi z moško spolno celico in v jajcevodu pride do oploditve, od koder celice potujejo naprej v maternično votlino. Motnje ovulacije, ki so pri ženskah tudi najpogostejši vzrok neplodnosti, zdravijo s hormoni za spodbujanje ovulacije.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587