Vizita.si
image (28)

Novice

Živeti je začel kot vegan in delil, kaj se mu je zgodilo

L. E.
26. 09. 2016 08.00
52

23-letni Brian se je nekega dne poskusno odločil, da se odpove mleku, mesu in drugim živilom živalskega izvora. Začel je živeti kot vegan in bil presenečen nad rezultatom. Kaj se mu je zgodilo, je delil na svojem Instagramovem profilu in požel veliko zanimanja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brian Turner se je leta boril z aknami. To mu je močno načelo samozavest. Zato je bil zelo prijetno presenečen, ko se mu je koža na obrazu naenkrat izboljšala. Svojo izkušnjo je opisal na Instagramovem profilu.

Nekega dne se je odločil, da bo odrekel mleku in mlečnim izdelkom ter mesu oziroma vsem živilom živalskega izvora. Začel je živeti kot vegan. Uživati je začel več zelenjave, različnih žit, stročnic … Več je tudi pil vode. Očitno je imel intoleranco na neko živilo, ki se mu je z veganstvom odrekel – morda na mleko oziroma laktozo. Koža se mu je naenkrat izboljšala. Laktoza sicer ni škodljiva, če nimate intolerance nanjo. Intoleranca pomeni, da vaše telo določeno živilo težko prebavlja. 

Brian pravi, da je prej za svoje akne jemal zdravila. A jih nekega dne ni več želel jemati, zato so se vrnile. Ni vedel, kaj bi storil, zato je bil presrečen, ko mu je pomagalo naključje. Od takrat se drži veganske prehrane. "To pomeni, da ne uživam nobene hrane živalskega izvora. Pri meni je bila sprememba tudi, da sem začel piti več vode." Uživati je začel tudi več zelenjave. Njemu je bolj zdravo prehranjevanje pomagalo. Sicer pa tistim, ki jih mučijo akne, polaga na srce, da ne dovolijo, da jim to pride do živega. "Bi se izogibali filmom Stevena Spielberga, če bi imel akne? Ne, ne bi," zapiše. "Najlažje je dovoliti, da besede drugih vplivajo na to, kako se vidimo in kako živimo. Obstaja druga možnost." Ljudem polaga na srce, da razmišljajo bolj pozitivno.

 

KOMENTARJI (52)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587