Vizita.si
image (28)

Novice

Odrekla se je 1 sestavini. In to je rezultat!

L.E.
12. 04. 2016 08.14
23

Eni sestavini sem se odrekla, pripoveduje 31-letna Škotinja. In že to je naredilo ogromno razliko. Sčasoma je povsem spremenila svoj življenjski slog. Ampak za božič leta 2013 se je najprej povsem odrekla samo sladkorju.

 

Začelo se je, ko je zapustila dom in začela študirati, pripoveduje Donna Docherty iz Glasgowa. "Cela moja dvajseta sem živela bolj ali manj na sladkarijah. In pa na hitri hrani, ki sem jo naročila na dom. Nisem razmišljala, kako to vpliva na moje zdravje." 

Tistim, ki si želijo doseči spremembo, priporočam, da imajo veliko motivacije. Da poskrbijo za svojo motivacijo. Ampak nagrada je na koncu čudovita. Počutim se toliko bolje in zelo mi je všeč moj nov videz.

Pri 22 letih je bila že pretežka. Ko je za božič leta 2013 začela hujšati, je imela 97 kilogramov. Različne diete je preizkušala že prej. Tokrat ji je prvič uspelo. Danes ima samo 50 kilogramov. Kaj je bila skrivnost uspeha? Gledala se je na poročnih fotografijah svoje sestre, ki se je poročila mnogo let pred njo. "Razmišljala sem: res moram nekaj ukreniti."  Vsako leto je bila obilnejša. Njenemu očetu so diagnozirali sladkorno bolezen. In začela je razumeti, da ji bodo kmalu kilogrami začeli povzročati veliko hujše težave kot samo slabo samopodobo. Kaj je naredila?

"Takoj sem šla v kuhinjo in pometala vse sladkarije." Ni se jih več dotaknila. Ničesar, kar vsebuje sladkor. Tudi šest pločevink Coca Cole, ki bi jih prej spila na dan. "Vedela sem, da če se želim resnično spremeniti, ne smem čakati, da bo novo leto." Enostavno je morala prenehati.

V novem letu 2014 je počasi spremenila celotno prehrano in začela delati z osebnim trenerjem. Danes si za zajtrk privošči ovseno kašo ali polnozrnat kruh z jajci. Za kosilo ali večerjo si vedno kaj skuha ali pripravi nekaj domačega iz naravnih neprocesiranih sestavin. "Ko zdaj pogledam svoje poročne fotografije, ko sem nosila konekcijsko številko 48 (po navadi sem nosila 50, a sem uspela malo shujšati) - ne morem verjeti, koliko drugače izgledam. In najprej sem se odrekla sladkorju. To mi je najbolj pomagalo. Ne morem verjeti, da lahko to, da se odrečeš sladkorju, tako pomaga. V enem letu sem izgubila 38 kilogramov. Nisem mogla verjeti, koliko bolje sem se počutila, koliko bolje sem izgledala."  Mamica sedemletne hčerke je bila videti bolje kot pred nosečnostjo. In teža se ji ni povrnila niti ji ne niha.

"Tistim, ki si želijo doseči spremembo, priporočam, da imajo veliko motivacije. Da poskrbijo za svojo motivacijo. Ampak nagrada je na koncu čudovita. Počutim se toliko bolje in zelo mi je všeč nov videz."  Dnevi, ko je nosila konfekcijsko številko 50, so zanjo za vedno nekaj, kar je pustila za seboj.

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587