Vizita.si
image (28)

Novice

Odrekla se je 2 živiloma in njene migrene so izginile

L. E.
27. 07. 2016 08.53
6

Mamica dveh otrok je praktično pol svojega življenja, kar 25 let, trpela zaradi migren. Nato pa se je odrekla dvema živiloma. In po šestih tednih presenečena ugotovila, da se migrene, ki so bile včasih tako hude, da je enkrat celo pristala v bolnišnici, ne pojavljajo več.

46-letna Andrea Henson je trpela zaradi migren od svojih dvajsetih. Včasih so bile zmerne, včasih zelo hude, enkrat je celo končala v bolnišnici, ker so mislili, da je prišlo do embolije, to je zamašitev pljučne arterije. A zdaj je Angležinja presrečna, da se napadi ne ponavljajo več.

"Ko sem končala v bolnišnici, je bilo najhuje," se spominja. "Imela sem ogromno testov in pregledov, od punktacij do CT slikanja. Bilo je zelo strašljivo in ta primer lepo pokaže, kako hude so lahko migrene. Pri meni so bile vedno nepredvidljive. Hitro bi prišle in vplivale na moj vid ali se začele počasi in trajale tudi tri dni. Na koncu sem bila izčrpana in vse me je bolelo, ampak nič nisem mogla storiti."

Ker je lastnica podjetja, je bilo pogosto zelo težko, ko je dobila migreno, hkrati pa ni mogel nihče namesto nje na pomemben sestanek. Imela je tablete, ki so ji pomagale, a je – ker so tako močne – lahko vzela le štiri na mesec, zato je morala dobro presoditi, ali jo bo porabila tokrat ali bo počakala na naslednji napad bolečine. Čeprav so tablete preprečile migreno, so imele stranske učinke – bila je zaspana in oslabela. V vsakem primeru so ji migrene močno grenile vsakdan.

Ukvarja se s cateringom in tam je slišala o intoleranci na hrano. Odločila se je, da z družino preizkusi različna testiranja, ki pokažejo, ali telo česa ne prenese. Bila je presenečena, ko je ugotovila, da ne prenese kravjega mleka in koruze, saj ni imela občutka, da čuti posebne simptome. A še bolj je bila presenečena, ko je spoznala, da potem, ko je ti dve živili iz prehrane izločila, sploh ne dobiva več migren. "Prej sem imela migrene vsak teden. Potem pa sem imela samo tri v šestih tednih in potem nobene več. Bila sem šokirana. In neverjetno olajšanje je bilo, ko sem lahko tablete vzela iz torbice. Migrene so bile normalen del mojega življenja. Končno pa je moje življenje resnično postalo normalno."

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587