Vizita.si
image (28)

Novice

Je kaj takega sploh mogoče?

K.P.
04. 07. 2012 08.05
0

65-letna Američanka Evelyn je sprva mislila, da je okrog pasu le pridobila nekaj odvečnih kilogramov, a resnica je bila veliko nevarnejša. V njej je rasel 23-kilogramski tumor!

Kirurg David Dupree z newyorškega medicinskega centra Riverview Medical Center je opisal, kako je potekala operacija, pri kateri so 65-letni pacientki Evelyn, ki ne želi izdati svojega priimka v javnosti, iz trebuha odstranili 23-kilogramski tumor. "Pred operacijo mi je zdravnik povedal, da imam v trebuhu tvorbo in da je zelo velika," pojasnjuje Evelyn.

"Ko sem zagledala tumor, sem pomislila 'O, moj bog, ogromen je'," se spominja pacientka. Kirurg, ki je opravil peturno operacijo, dodaja: "Tumor je bil težak za tretjino telesne teže Evelyn, ki je bila pred operacijo videti, kot bi bila noseča s trojčki." Poseg je bil zelo naporen. Maligno tvorbo so morali odstranjevati po milimetrih, saj v nasprotnem primeru Evelyn ne bi preživela. Evelyn celoten dogodek komentira z besedami: "Sprva sem mislila, da sem se le malce zredila, nato pa mi je trebuh nenavadno otekel. Nisem čutila nobenih bolečin, a bilo je strašno neprijetno. K zdravnikom pa nisem mogla, ker sem čakala, da dopolnim 65 let, ko mi začne veljati zdravstveno zavarovanje Medicare." Da je bila operacija pravi čudež, kaže tudi dejstvo, da Evelyn po njej ne čuti niti najmanjše bolečine. Poleg tega se je umiril tudi njen krvni pritisk, in čeprav jo čaka še zdravljenje z obsevanjem, je kirurg Dupree, ki trdi, da je bil ta poseg velik trenutek tudi v njegovi karieri, prepričan, da bo lahko Evelyn po okrevanju imela kakovostno življenje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587