Vizita.si
image (28)

Novice

Ojej, je mogoče, da se je tako zredila?

S.P.
10. 05. 2013 15.35
6

Bodoči mamici Busy Philipps so začeli očitati, da naj bi se med nosečnostjo že preveč zredila, kar pa je številne precej ujezilo. Medtem ko so eni prepričani, da je pridobila že več kot 20 kilogramov, drugi namreč zagovarjajo stališče, da je taka sprememba povsem običajna.

Bodoča mamica Busy Philipps se tudi med nosečnostjo trudi skrbeti za svojo kariero, zato se udeležuje prav vseh slavnostnih dogodkov, pogosto pa jo lahko ujamemo tudi na kakšni rdeči preprogi. A 33-letnica nikoli ni pričakovala, da bo s tem zlobnim jezikom pod nos pomolila le še več materiala, na podlagi katerega lahko o njej začnejo širiti izmišljene govorice. In prav to se je tudi zgodilo. Na različnih blogih so jo namreč začeli napadati, češ da se je v nosečnosti preveč zredila. “Ojej, je mogoče, da se je tako zredila? Na podlagi zadnjih posnetkov lahko namreč sklepamo, da je do danes pridobila že veliko več kot 20 kilogramov, kolikor bi naj bilo normalno.“

Obregnili so se ob sredine fotografije, ki so jih posneli, ko je ameriška igralka, ki je zaslovela s stransko vlogo v priljubljeni televizijski seriji Čudaki in piflarji, zapuščala premiero filma Black Rock. “Njene roke in stegna so kljub vsemu malce preveč zamaščena, še posebej pa se je zredila v obraz. Samo poglejte ta podbradek in polna lica,“ so še nesramno nadaljevali. Mnogim se takšne obtožbe seveda zdijo nezaslišane, saj se med nosečnostjo drastično spremeni telo prav vsake ženske. “Obsojati kaj takšnega je nedopustno in nezrelo,“ se je razburila njena oboževalka. Philippsova se sicer na vse skupaj še ni odzvala, je pa v preteklosti že večkrat povedala, da se z opazkami na račun svoje teže ne bo obremenjevala. Bolj kot videz in mnenje drugih sta ji namreč pomembna njeno in otrokovo zdravje ter počutje, kar lahko označimo za več kot pravilno razmišljanje.

Koliko kilogramov je med nosečnostjo normalno pridobiti?

To je odvisno predvsem od tega, koliko je bodoča mamica tehtala pred nosečnostjo in njenega indeksa telesne mase (ITM), pomembno vlogo pa igrata tudi zdravstveno stanje nosečnice ter zarodka. Zato se o tem, kaj je normalno in kaj ne, pogovorite s svojim zdravnikom. Vsekakor pa obstajajo določene usmeritve, prikazane v spodnji tabeli:

Kam gredo vsi ti kilogrami?

Če otrok tehta od 3 do 3,6 kilograma in ima nosečnica normalno telesno težo ter ITM, se pridobljeni kilogrami razporedijo približno takole:

- otrok: od 3 do 3,6 kg
- povečane prsi: 1 kg
- povečana maternica: 1 kg
- placenta: približno 0,7 kg
- amniotična tekočina: 1 kg
- povečan volumen krvi: od 1,4 do 1,8 kg
- povečan volumen tekočin: od 1,4 do 1,8 kg
- maščobne zaloge: od 2,7 do 3,6 kg

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602