Vizita.si
image (28)

Novice

Ojej, kaj je ostalo od njega ...

K.P.
29. 08. 2012 11.35
20

V zadnjem času so medije preplavile šokantne fotografije 42-letnega igralca, ki je svoje atletsko telo dodobra shiral. Le kaj je vzrok drastične spremembe njegovega videza?

Matthew McConaughey, ki so ga fotografi tokrat ujeli na ulicah New Yorka, je poleg svojih igralskih sposobnostih, zlasti pri oboževalkah, slovel tudi po svoji atletski postavi.

Prav zato je javnost močno šokirana nad spremenjeno podobo igralca, ki jo v zadnjem času prikazujejo fotografije v medijih. Njegova mišičasta postava je postala suhljata in koščena, njegovi lasje so izgubili lesk, pa tudi njegov obraz je vidno utrujen. Igralec, ki je še nedavno v svojem zadnjem filmu odigral vlogo zapeljivega striptizerja, je tokrat dobil ponudbo za malce drugačno vlogo, ki je od njega zahtevala, da izgubi 15 kilogramov. V biografski zgodbi bo namreč odigral vlogo žrtve virusa HIV, zato je med pripravami za sodelovanje v filmu svoje telo očistil toksinov ter užival večinoma tekočo hrano.

Priprave na vlogo je opisal kot nekaj, kar je bolj kot fizično pripravljenost od njega zahtevalo psihično pripravljenost. "Malce gre tudi za duhovno oziroma mentalno čiščenje. Pijem ogromno čaja. Telo potrebuje nekaj časa, da razume, kaj se pravzaprav dogaja in začne porabljati lastno energijo, ker je od zunaj ne bo dobilo,“ je pojasnil. Matthew pa ni edini, ki je zaradi vloge v filmu svoje telo podvrgel ekstremni dieti. Podobno je storila tudi Anne Hathaway za vlogo v filmu Les Miserables, pred leti pa je na podoben način šokiral tudi ameriški raper 50 Cent, ki je prav tako zaradi vloge v filmu svoje mišice zamenjal za izjemno shirano postavo.

Kadar se lotijo takšnih ekstremnih projektov, se igralci lotijo tekoče diete in redne telesne vadbe, kar kilograme (velikokrat tudi mišično maso) zmanjša na izjemno hiter način. Kljub vsemu se zavedajo, da takšno odrekanje hranljivim snovem, ki jih telo potrebuje za vsakodnevno funkcioniranje, nikakor ni priporočljivo. Ekstremne diete, pri katerih odvečni kilogrami izginejo v tako hitrem času, niso zdrave za organizem in lahko svoje posledice pokažejo šele na dolgi rok, obstaja pa tudi velika verjetnost, da se ob koncu takšnih diet odvečni kilogrami hitro vrnejo nazaj, pogosto v še večji količini kot prej.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587