Vizita.si
image (28)

Novice

Ojoj, lahko temu sploh še rečemo noge?

L.E.
18. 04. 2012 07.55
46

Hrvaška zvezdnica se lahko pohvali z nogami, ki bi jih prav lahko označili za nadzemeljske. Delno se lahko zanje zagotovo zahvali genetiki, delno določenemu načinu življenja.

35-letna hrvaška manekenka Nina Morić, ki živi in dela v sosednji Italiji, se lahko pohvali s precej neverjetnimi nogami. Te niso samo zelo dolge, temveč tudi vitke in mišičaste. Svojih telovadnih in prehranskih skrivnosti zvezdnica ne razkriva kar tako, toda strokovnjaki vedo, kako lahko svoje adute do poletja polepšate tudi vi.

Prehrana

Če vas z vitkimi nogami ni blagoslovila že genska zasnova, jih zagotovo ne morete doseči samo s telovadbo. Enako pomembno je, da se zdravo prehranjujete. Na dan pojejte pet manjših obrokov. Takoj ko vstanete, si privoščite zajtrk, po drugi strani večerjajte že dve do tri ure pred spanjem, saj telo po tem vnesene hrane ne more več koristno porabiti. Zapomnite si, da je bistvo zdravega prehranjevanja, da na dan ne zaužijete več kalorij, kot jih dejansko potrebujete, vendar da hkrati izbirate živila, ki so čim bolj bogata s hranili, brez katerih telo ne more delovati optimalno. Sladkarije naj bodo resnično samo občasna razvada.

Telovadba

Toda tudi zdravo prehranjevanje ne bo dovolj, če ne boste z vadbo pokurili vse odvečne maščobe. Noge bodo lepe, če se bodo videle le dolge, lepo oblikovane, napete mišice. Pomembno torej ni le, da se z vadbo ukvarjate redno; paziti je potrebno še, kakšnemu gibanju se sploh prepustite. Izberite takšnega, ki vaše mišice utrdi, vendar jih hkrati čim bolj podaljša in raztegne. Tako denimo delujejo hoja, tek, plavanje in kolesarjenje. Občasno lahko takšno vadbo popestrite še z urami joge in pilatesa, ki pa naj ne bosta edina načina gibanja. Na koncu naredite še nekaj počepov in izpadnih korakov ter se dobro raztegnite. Pred in po športnem udejstvovanju spijte dovolj vode ali hladnega nesladkanega čaja.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587