Vizita.si
image (28)

Novice

Kaj se mu je zgodilo, ko je shujšal za 100 kg?

S.C.
28. 06. 2012 08.06
6

Nekoč 200-kilogramskemu Britancu je po drastnični izgubi teže ostalo ogromno odvečne kože, zaradi česar je še vedno nesrečen in nesamozavesten. Mu bo po operaciji le uspelo okusiti čare ljubezni in spolnosti, ki si jih želi bolj kot vse na svetu?

Za zajtrk je pojedel štiri skodelice čokoladnih kosmičev s polnomastnim mlekom, za kosilo osem rezin belega kruha s sirom, štiri vrečke čipsa, dva krofa in vse skupaj poplaknil še z litrom sladke gazirane pijače, za večerjo si je privoščil kar celega piščanca s tremi porcijami testenin v sirovi omaki, med obroki pa je nenehno posegal po nezdravih prigrizkih. Nič čudnega torej, da je 32-letni Stephen Hodson iz občine Staffordshire v Angliji še pred slabima dvema letoma tehtal skoraj 200 kilogramov. “Sam sebi sem se gnusil,“ prizna s cmokom v grlu. “Nikoli nisem bil ženskam zanimiv, gledale so me z odporom, nobene ni zanimalo, kdo se v resnici skriva pod goro sala.“ Pomanjkanje ljubezni ga je prizadelo celo bolj kot sami kilogrami, saj je hrepenel po objemih, dotikih in romantiki ter končno želel doživeti svoj prvi poljub ter izgubiti nedolžnost. Ker se je globoko v sebi zavedal, da s svojo pojavo in izjemno nizko samopodobo nikoli ne bo našel sorodne duše, se je pred 18 meseci odločil, da napove vojno svojim kilogramom, ki so se mu nabirali že od ranega otroštva.

Vedel sem, da sam ne bom zmogel nikoli, potreboval sem spodbudo, nekoga, ki mi bo stal ob strani ter me preganjal, ko bom na robu obupa,“ iskreno prizna Stephen. Tako je poiskal pomoč pri osebnem trenerju, ki mu je sestavil primeren jedilnik ter program vadbe, hkrati pa mu je bil tudi vedno na voljo za moralno podporo. Na začetku je bilo težko, a sčasoma se je le navadil na drastično spremembo jedilnika. Nezdrava in visoko kalorična živila je zamenjal za polnovredne ogljikove hidrate, jajca, rjavi riž, velike količine zelenjave ter pustega piščančjega mesa, dnevno je zaužil kar petkrat manj kalorij kot pred dieto. Tudi gibanje, ki mu je sprva predstavljalo pravo nočno moro, je dokaj hitro vzljubil in iz meseca v mesec pridobival na kondiciji, kilogrami pa so vedno hitreje puhteli. Tako je v samo 18 mesecih težo zmanjšal na 95 kilogramov, kar je vsekakor vredno občudovanja.

Vsak dan znova sem imel pred sabo samo en cilj – izgubiti kilograme, da bi lahko našel ljubezen in končno okusil čare spolnosti, o katerih vsi tako na veliko razglašajo,“ žalostno še pove Stephen. Žalostno zato, ker je kljub glede na svojo višino skoraj idealni teži še vedno nesrečen in se v svoji koži še zdaleč ne počuti samozavestno. Njegovo telo je namreč izjemno mlahavo, z vseh strani mu visi odvečna koža, saj je v zelo kratkem času izgubil veliko kilogramov. “Skrivam se za ohlapnimi oblačili, na plažo niti stopiti ne upam, da se me ne bi kdo ustrašil.“ Že dvakrat so zavrnili njegovo prošnjo za operacijo, s katero bi mu odvečno kožo odstranili s pojasnilom, da je kože preprosto preveč. Ker pa že po starem izročilu pravijo, da gre v tretje rado, se je tudi njemu nasmehnila sreča, ko je poln upanja za operacijo zaprosil že tretjič. “Ne znam z besedami opisati svojih občutkov ob dejstvu, da grem avgusta pod nož,“ se Stephen prvič v življenju iskreno veseli prihodnosti. “Verjamem, da bom čez nekaj mesecev končno samozavestno zakorakal med ljudi in ni vrag, da me ne bi opazila kakšna prikupna gospodična.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587