Vizita.si
image (28)

Novice

Ojoj, kaj je to v njenem vratu?

L.E.
14. 12. 2012 14.57
2

Starša komaj 7-mesečne Mye sta bila zgrožena, ko sta videla, kakšna oteklina nastaja pod čeljustjo njune male deklice. Še bolj sta bila presenečena, ko je bilo končno odkrito, kaj jo je povzročilo.

Starša male Mye Whittington sta postala še kako zaskrbljena, ko je njuni deklici nenadoma spodnji del čeljusti začel močno otekati. Svojo komaj 7-mesečno hčer sta takoj odpeljala v bolnišnico, kjer so hitro zaključili, da gre za nekakšno vnetje. “Prepričani so bili, da gre za vneto žlezo,“ se spominja njen oče Aaron Whittington. Zaradi tega so otroku predpisali antibiotik in mlado družino poslali domov.

Toda kmalu je bila nazaj. Tokrat jo je pripeljala njena babica, ki je bila močno prestrašena, ko je opazila, da je njeni vnukinji oteklina zrasla celo do velikosti ene žogice za golf in pol, za povrh se je na vrhu pojavilo nekaj, kar je spominjalo na mozolj. “Naša deklica je bila videti kot notredamski zvonar Quasimodo,“ pove Aaron, ki je preživel tisti pekel starševstva, ko bi rad svojemu otroku pomagal, vendar ne veš, kako. Drugič so zdravniki v bolnišnici naredili še več preiskav, da bi ugotovili pravi vzrok vnetja. Poleg tega so predrli zagnojeni mozolj in ga poskušali izsušiti.

Mya je morala spet domov, vendar so takrat njeni družinski člani sami opazili nekaj nenavadnega. Zazdelo se jim je, da iz odprtega mozolja nekaj gleda. Toda ker pediater tega ni omenil, so se odločili, da bodo tudi sami vse skupaj raje pustili pri miru, da stanja slučajno ne bi še poslabšali. Toda nekaj jih je preganjalo, zato so zdravnika še isti dan obiskali znova. Ta si je nataknil rokavice in v vratu 7-mesečne Mye našel nekaj, kar je tudi njega popolnoma šokiralo. Iz vnetega predela je potegnil kar pet centimetrov dolgo pero. To je bilo razlog za tako hudo vnetje. Zdravnik se ni spomnil, da bi imel kdaj hujši primer, čudil se je tudi, da dojenčica ni več jokala, saj je predvideval, da jo je moralo hudo boleti.

Toda nihče ni mogel razumeti, kako se je kaj takšnega lahko sploh zgodilo. Le sumijo lahko, da je pero dojenčica nekako pogoltnila ali vdihnila, ta pa je nato prebodel notranjost njenega lica ali grla in čez čas pripotoval do same povrhnjice kože. Družina se je spomnila, da posedujejo pernat vzglavnik, vendar ga že dolgo niso uporabljali, poleg tega se nihče ni mogel spomniti, da bi Mya na njem sploh kdaj ležala. Kljub temu so ga za vsak primer pri priči zabrisali v smeti. “Za levo stran obraza se je držala že nekaj mesecev,“ opisuje njena mati Emma Whittington. Toda sama je pričakovala, da se bo njeni hčeri morda pojavilo vnetje ušesa ali dlesni ali kaj podobnega, kar otroke pač pogosto prizadene. Zdaj je bil vzrok trpljenja končno odkrit in pero odstranjeno, vendar to še ni pomenilo konca njihovih težav. V oteklini je nastal kar štiri centimetre velik trd vozel, ki se bo moral razgraditi sam ali pa bo morala mala Mya prestati še operacijo. Nekateri morajo res že zelo mladi skozi mnoge nepotrebne preizkušnje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 602