Vizita.si
image (28)

Novice

Poglejte, kaj so storili ubogi deklici!

S.C.
24. 12. 2011 07.43
8

Umazano in hudo opečeno deklico so pred tremi leti našli zapuščeno sredi Pakistana. Danes živi v ZDA in čaka, da ji bodo rekonstruirali hudo iznakažen obraz.

4-letna Shakira je ena izmed treh deklic, ki jih je pred tremi leti teksaški zdravnik Hasmat Effendi odkril na zdravniškem poslanstvu v Pakistanu. “Sedele so med smetmi, nihče ni vedel, kdo so in kje so njihovi starši. Ob pogledu nanje sem se zgrozil,“ se spominja Effendi, ki prizora ne bo nikoli pozabil. Deklice so bile namreč suhljate, umazane ter hudo ranjene, zakaj, ni znano. Domnevajo, da so bile žrtve ameriških napadov.

Poškodbe so bile tako hude, da sta dve deklici kmalu po odkritju umrli, ena pa je preživela, a je bila v zelo slabem stanju. Ostala je brez nohtov na rokah, njen obraz, lasišče in roke pa so bile prekrite s hudimi opeklinami, zaradi česar je bila potrebna nujna operacija. Poleg poškodb pa je bila za svojo starost zelo majcena in podhranjena. Po operaciji je počasi okrevala, zdravniku pa je tako prirasla k srcu, da jo je vzel s seboj v ZDA.

Po treh letih zdravljenja je dekličin obraz še vedno iznakažen, pravzaprav nikoli ne bo izgledala kot drugi. A njena pozitivna energija in prikupnost zdravnikom vlivata upanje, da bo lahko nekoč normalno zaživela.

Zaradi tega so jo tudi poimenovali Shakira, kar pomeni hvaležnost. “Življenje je zanjo darilo,“ pravi Effendi, ki se je na vse pretege trudil poiskati dekličine sorodnike, a zaman.

Da bi ji omogočil kar se da normalno življenje, jo je poslal k lepotnemu kirurgu, Robertu McCauleyu, ki bo po svojih najboljših močeh poskušal popraviti posledice opeklin.

Postopek ne bo enostaven. 16. januarja bomo začeli z desno roko, nato pa sledi še rekonstrukcija obraza. Žal ne bo mogoče, da bi ji obrvi in nohti še kdaj zrasli in tudi barve se ne bo dalo spremeniti, a upam, da bomo lahko njen nos in oči povrnili v normalno stanje,“ pravi McCauley. Shakira bo morala biti celo življenje previdna, še posebej pri hrani, saj ji že malo začinjene jedi povzročijo draženje opečene kože.

Effendi pa si prizadeva, da male junakinje ne bi poslali nazaj v Pakistan, saj jo je vzljubil kot svojo hčer in jo želi posvojiti.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587