Vizita.si
image (28)

Novice

Oprostila materi, ki jo je iznakazila in zapustila

S.C.
13. 06. 2012 13.38
40

Čeprav je lastna mati zanetila požar, v katerem je danes 15-letna Britanka utrpela grozljive opekline, in po vsem tem lastno hčer še zapustila, ji je optimistično dekle oprostilo in je veselo, da sta spet navezali stike.

Bolj kot kar koli v življenju mi je žal, da sem zapustila lastno hčerko,“ skesano prizna Julie Minter iz Ipswicha, ki je pred dobrimi trinajstimi leti storila usodno napako. Zaradi njenega neodgovornega dejanja je namreč danes 15-letna Terri Calvesbert popolnoma iznakažena. Kar 90 odstotkov njenega telesa prekrivajo brazgotine, ki so posledica grozljivih opeklin, zaradi katerih je ostala tudi brez las, nosa, ušes in prstov.

Neke noči pred 13 leti, ko je bil njen mož v službi, je dekličini mami Julie na hčerino posteljico padel ogorek cigarete, ki je v hipu zanetil požar. “Nikoli nisem kadila v stanovanju, takrat pa ne vem, kje sem imela glavo. Ko sem zagledala plamene, sem ostala za nekaj trenutkov paralizirana, nisem vedela, kaj naj storim. Še reševalcem nisem mogla razložiti, kaj se dogaja,“ se najgrozljivejše noči v svojem življenju spominja Julie.

Dogodek jo je tako pretresel in čustveno zlomil, da je takrat dveletno Terri preprosto zapustila, saj ni bila dovolj močna, da bi se soočila s takšnim bremenom. Za deklico nihče ni verjel, da bo preživela, saj so bile posledice požara ene najhujših, kar so jih zdravniki videli. Toda mala borka je po šestih mesecih na intenzivni negi okrevala in tako postala najmlajša oseba v Veliki Britaniji, ki je preživela tovrstne opekline. Po nesreči je prišla živet k očetu, ki je bil ob njej pri vsaki operaciji, teh je bilo že malo morje.

Julie po nesreči hčerke ni videla dolgih osem let, bila je popolnoma na dnu in je večkrat pomislila na samomor. “Krivda me je razjedala 24 ur na dan, nisem mogla spati, jesti in komunicirati z okolico,“ še vedno prizadeto pove. Vendar je nekega dne le zbrala pogum in zopet navezala stik s Terri. Njun odnos danes še vedno ni ravno najbolj ljubeč, vendar se razumeta in družita. “Materi sem oprostila, pravzaprav sem vesela, da sva spet navezali stike. Ne krivim jo za nesrečo, saj vem, da tega ne bi nikoli storila namenoma,“ iskreno pove Terri, ki je kljub iznakaženemu telesu vesela in razigrana 15-letnica, ki se veseli prihodnosti in komaj čaka dan, ko se bo zaljubila. Kljub šrevilnim operacijam in bolečinam ne dovoli, da bi jo nesreča pri čemer koli ovirala. V javnosti nosi lasuljo in nožno protezo, rada se ukvarja s športom in preizkuša svoje zmožnosti in sposobnosti.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587