Vizita.si
image (28)

Novice

Osemletni hčerki vbrizgava botoks

K.B.
29. 03. 2011 07.27
68

Osemletna Britney Campbell je najmlajša deklica na svetu, ki uporablja botoks v namen pomlajevanja. Njena mati si namreč tako želi, da bi Britney postala zvezda, da je prepričana, da mora njena hči z lepotnimi popravki začeti že zelo zgodaj.

Osemletna Britney Campbell se redno udeležuje lepotnih tekmovanj in njena največja želja je, da bi postala manekenka, igralka ali pevka in bi bila prepoznavna. No, v resnici je to želja njene matere Kerry Campbell, ki je mali deklici botoks prvič v obraz vbrizgala lansko leto za njen osmi rojstni dan. Za rojstnodnevno darilo je Britney lahko šla prvič tudi na odstranjevanje dlak z voskom. ''Ko sem ji prvič vbrizgala botoks, jo je le nekoliko bolela glava, tako da en dan ni obiskala šole, drugače pa ni bilo nikakršnih stranskih učinkov, '' pove 34-letna kozmetičarka, ki injekcije botoksa kupi kar prek spleta, jih nato najprej preizkusi na sebi, nato pa še na hčerki. Zakaj, se boste vprašali? Ker si želi, da bi njena hčerka postala zvezda in meni, da ji tako pomaga pri karieri. ''Vem, da bo nekega dne model, igralka ali pevka in vsi ti posegi ji bodo pomagali, da bo ohranila otroški obraz in da bo večno mlada. Vse, kar si želim, je, da bi Britney imela čim boljše začetne možnosti, da postane zvezda.''

Čeprav zdravniki odsvetujejo uporabo botoksa pri otrocih, pa je Kerry prepričana, da ta ni nevaren za Britney. ''Sama sem kozmetičarka in natančno vem, koliko botoksa lahko vbrizgam v njen obraz. Tako ji najprej rečem, da se naj namršči, nato pa ji v predele, ki se zgubajo, vbrizgam botoks. Tako preprečim gube, še opreden nastanejo.'' In ker se Britney pravkar pripravlja na novo lepotno tekmovanje, ji je mati v zadnjih 12 mesecih v obraz vbrizgala botoks najmanj štirikrat. Nad posegi pa je navdušena tudi deklica, ki pravi, da se je bolečine ob vbodih injekcij že navadila: ''Moji prijatelji mislijo, da je super, da se že poslužujem botoksa in vsi si želijo biti kot jaz. Vsak dan se pogledam v ogledalo, če imam morda še kje kakšno gubo in če se pojavi, potem mi mami vbrizga botoks.'' Poleg tega pa osemletnica že razmišlja o večjih posegih, ki naj bi ji prinesli uspešno kariero: ''Želim si večje prsi in manjši nos, vse zato, da bom postala zvezda.''

Čeprav se zdi šokantno, pa Kerry ni edina v San Franciscu, ki si želi, da njena hči ne bi imela gub na obrazu. To obnašanje postaja trend med nekaterimi ameriškimi starši. ''Ko se Britney udeležuje lepotnih tekmovanj, se s starši pogovarjamo o tem, kakšne popravke bi še morale imeti naše hčerke.'' Žal pa v ZDA še nimajo zakonodaje, ki bi staršem preprečevala to vrstne zlorabe otrok.
 

KOMENTARJI (68)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587