Vizita.si
image (28)

Novice

Osupljiva zgodba iz Dallasa

K.P.
14. 08. 2012 15.16
5

Mladi par iz Dallasa verjame, da se ju je dotaknila božja roka, saj se je njuno življenje v nekaj mesecih drastično spremenilo na način, kot si ga nista mogla zamisliti niti v sanjah.

34-letna Carrie in njen 35-letni soprog Gavin Jones, ki imata 8-letnega sina Isaaca, sta se dolgo časa trudila, da bi se jima zgodila druga nosečnost. Ker nikakor nista mogla zanositi, sta poskusila s hormonsko terapijo, ki bi povečala Carriejino plodnost. Po dolgotrajnih prizadevanjih, eni zunajmaternični nosečnosti in ko sta že skoraj obupala, sta se meseca februarja odpravila k zdravniku, kjer pa sta izvedela povsem nepričakovano in čudovito novico.

Njuna vztrajnost je bila končno nagrajena, saj sta izvedela, da pričakujeta peterčke, a razlogov za skrbi kljub vsemu še ni bilo konec, saj so Carrie napovedali rizično nosečnost. "V strahu sem bila od 23. do 26. tedna nosečnosti, ker naj bi bilo to kritično obdobje. Bolj kot smo se približevali 28. tednu, bolj sem bila sproščena, saj je takrat možnost za preživetje ploda večja,“ je za spletni portal Daily Mail razložila Carrie. "Ko sva izvedela, da lahko pričakujeva ne le enega, temveč kar pet otrok, je bil Isaac naravnost navdušen. Midva z Gavinom pa sva potrebovala malce več časa, da se privadiva na novico," pove Carrie.

Peterčki so se rodili v 27. tednu nosečnosti, tehtali pa so od 0,8 kilograma pa do 1,22 kilograma. Kljub njihovi drobnosti in prezgodnjem porodu je stanje treh fantkov in dveh punčk stabilno, vsi pa so presenečeni nad tem, kako enostavno in brez komplikacij je stekel porod. "Bil je porod s carskim rezom in vsi otroci so bili zunaj v manj kot štirih minutah,“ je razložila ginekologinja in porodničarka Patricia Santiago, Carrie pa je celotno doživetje opisala z besedami: "Bilo je zelo vznemirljivo in surrealno. Vse je steklo brez težav in organizacija zdravnikov je bila neverjetna."

Novorojenčki so še vedno v bolnišnici v Dallasu, ko bodo dovolj krepki za potovanje, pa ju bo družina odpeljala domov. Ponosna starša pravita, da imena otrok (Will Edward, David Stephen, Marcie Jane, Seth Jared in Grace Elise) izvirajo iz Biblije ali pa njihovega sorodstva. "Grace ('milost'), na primer, sva izbrala, ker je bil bog tako milostljiv, da nama je podaril otroke,“ doda zadovoljna mamica.

Z neplodnostjo naj bi se srečeval kar vsak šesti par, način zdravljenja pa je odvisen od vzroka in tudi drugih dejavnikov. Med drugim je za lažjo pot do nosečnosti tudi 'IVF'-postopek umetne oploditve, pri katerem s pomočjo hormonske terapije spodbudijo zorenje jajčec, ki jih nato v laboratoriju v optimalnih pogojih oplodijo z moškim semenom. Oplojeno jajčno celico vstavijo ženski v maternico. Vsi pari, ki so ta postopek preizkusili, vedo, da je potrebno veliko vztrajnosti in da je lahko pravi vrtiljak čustvenih vzponov in padcev, v primeru uspešnega rezultata pa tudi izjemno veselje, ki traja vse življenje.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

 

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587