Vizita.si
image (28)

Novice

Otroški zvezdnik v krempljih pogubne bolezni

S.P.
20. 12. 2012 08.04
2

Prikupni mladi igralec Hayden Whitbread je v nedavnem intervjuju razkril podatke o šokantni diagnozi, za katero je izvedel v šestem letu starosti. Na ledvicah so namreč odkrili maligni tumor, ki so ga že operativno odstranili, a večji davek terja predvsem agresivna kemoterapija.

Priljubljeni otroški zvezdnik Hayden Whitbread, ki je z vlogo prikupnega Freddieja Peacocka v britanski televizijski seriji Coronation Street osvojil srca tisočih ljudi po vsem svetu, je v šestem letu starosti izvedel za grozljivo diagnozo. Po podrobnih preiskavah so namreč v njegovem telesu odkrili Wilmsov tumor oziroma nefroblastom, ki pomeni maligno (rakavo) obolenje na ledvicah. Običajno ogroža le otroke in se glede na statistiko precej dobro odziva na zdravljenje. Vsaj pet let po operaciji preživi približno 90 odstotkov bolnikov, vso srečo pa želimo tudi majhnemu Haydnu.

Vse se je začelo med poletnimi počitnicami, ko so njegovi starši opazili, da je malček precej tih, miren, vse manjši pa je bil tudi njegov apetit. Ni trajalo dolgo, da so se pokazali že značilni simptomi malignega obolenja, kot so nepričakovana in nenadna bolečina v telesu, vročina, občutek slabosti ter napredna rast ene polovice telesa. Po treh letih uspešne kariere je tako zvezdnik igralsko kariero zamenjal za agresivne kemoterapije, ki so izzvale hude stranske učinke, sam pa trdi, da ga najbolj žalosti predvsem to, da je izgubil svoje znamenite svetle lase.

Mladi igralec je bil v zatišju pred mediji že operiran, med operacijo pa so mu skozi trebuh odstranili rakavo tvorbo in danes precej dobro okreva. “Bolezen me ne bo potrla. Ko grem na kemoterapijo, oblečem majico, ki mi jo je podaril vratar Joe Heart, moj večni vzornik. Z njo se počutim kot pravi junak, hraber in pogumen. Ko me kdo povpraša po brazgotini, pa se pošalim, da je rezultat boja z morskim psom, kar se vsem zdi precej smešno in zabavno. Tako jemljem tudi mojo bolezen.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587