Vizita.si
image (28)

Novice

Padla med plesom ob drogu in ostala paralizirana

Ni.J.
16. 09. 2010 10.15
2

32-letna mati dveh otrok je med treningom plesa ob drogu padla na glavo. Ob tem si je tako močno poškodovala vrat in hrbtenjačo, da je ostala paralizirana.

32-letna Debbie Plowman iz Haxbyja je v prostem času trenirala ples ob drogu, ki postaja vedno bolj priljubljen šport tudi v Sloveniji. Med treningom je padla z droga naravnost na glavo, pri tem pa je utrpela hude poškodbe vratu in hrbtenjače.

Po nesreči so Debbie nemudoma odpeljali v yorško bolnišnico, kjer so ji imobilizirali vrat in glavo. Nato so jo prepeljali na specialistični oddelek bolnišnice Hull Royal, kjer jo je čakala operacija glave in hrbtenice, zatem pa s helikopterjem v sheffieldsko bolnišnico, na oddelek za poškodbe hrbtenice, kjer so jo priklopili na ventilator, da sploh lahko diha. Debbie se trenutno trudi, da bi počasi lahko začela komunicirati prek računalnika, ki sledi premikanju njenih oči.

Debbiejina družina upa, da jo bodo naslednji mesec preselili na nevrološko rehabilitacijsko kliniko v Harrogateu, da bo bliže svojemu domu. Ne glede na to, kje bo, pa jo čaka še najmanj šest mesecev rehabilitacije.

Debbie, ki je pred nesrečo delala kot trgovka, ima že dva otroka, 5-letnega Jacka in 2-letno Ruby. Ples ob drogu je trenirala dve leti, poškodovala pa se je nekega večera po treningu, ko se je zabavala s prijateljicami.

Debbiejin mož Chris pravi, da je visela približno 30 centimetrov nad tlemi, obrnjena z glavo navzdol. “V določenem trenutku je popustila z nogami, nato pa je padla na glavo in takoj izgubila zavest. K sreči je bila z njo še prijateljica, ki je po poklicu medicinska sestra. Takoj je vedela, kaj mora storiti, sicer mislim, da bi Debbie umrla.

Chris se spominja, kako je tistega večera dobil telefonski klic, da se je njegova žena poškodovala in da so jo odpeljali v bolnišnico. “Da je nekaj hudo narobe z njo, sem posumil, ko sem moral do nje skozi oddelek za intenzivno nego. Šele nato sem izvedel, kaj se je dejansko zgodilo.“ Chrisu se je v tistem trenutku podrl svet. “Vse se je zdelo neresnično. Vedel sem, da se te stvari dogajajo po svetu, a nikoli nisem pomislil, da bi se to lahko zgodilo tudi mojim bližnjim.“

Izkušnja pa ni bila boleča le za Chrisa, temveč tudi za oba otroka. “Debbie je bila in je še vedno odlična mama, neverjetno lepa žena in najbolj skrbna ter iskrena oseba, kar jih poznam,“ pravi Chris danes. “Poročena sva že sedem let, poznava pa se še enkrat dlje. Sva popolna ekipa in najboljša prijatelja.“

Chris pravi, da Debbie čuti telo od glave do pet in da je v zadnjem tednu začela rahlo premikati vrat, ramena in trup, vendar pa, da ima hude bolečine v rokah. Raziskave so pokazale, da ni utrpela poškodb možganov, zato vsi upajo, da se bo njeno stanje kmalu začelo še izboljševati. Zdravniki pa pravijo, da natančen napredek ne bo znan še najmanj dve do tri leta.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587