Vizita.si
image (28)

Novice

Paraliziran oče pospremil hčer do oltarja

K.B.
24. 05. 2016 10.31
4

Paralizirani oče Chris Palmer, ki je obljubil svoji hčerki, da jo bo na poročni dan pospremil do oltarja, je najel drago obleko, ki mu je to omogočila. 55-letnik, ki ga je rak priklenil na voziček, je našel rešitev, čeprav so mu zdravniki rekli, da ne bo nikoli več hodil.

Da ljubezen premaguje nemogoče, je dokazal 55-letni oče Chris Palmer, ki je svoji hčeri Heather obljubil, da jo bo na poročni dan pospremil do oltarja. A leta 2012 je zbolel za agresivno obliko raka, zaradi katerega je ostal paraliziran. Čeprav so mu zdravniki rekli, da ne bo nikoli več hodil, je ostal odločen, da bo Heather pospremil do oltarja.

Sanje mu je uresničila 116.000 evrov vredna robotska obleka, imenovana Rex. Britancu je omogočila, da je z njo premikal noge in ob obredu stal tik ob 28-letni hčerki Heather in njenem zaročencu, 28-letnemu Christopherju Hallsu. Obred je potekal v britanskem mestu Derby. ''Bilo je prečudovito, da sem lahko hodil ob njej,'' je povedal za britanski The Mirror. ''Uresničile so se mi sanje. Ko sem po operaciji ležal v bolnišnici, je bila prva stvar, na katero sem pomislil, hčerina poroka. Pomislil sem, da je ne bom mogel pospremiti do oltarja.'' 

A želje so se uresničile, ko je Heather lani odkrila podjetje Rex Bionics, ki pomaga invalidnim osebam pri hoji. Podjetje je razvilo posebno obleko Rex, ki pomaga paraliziranim ljudem, da lahko hodijo ali stojijo brez pomoči. Heather jih je kontaktirala in pristali so na to, da bodo Chrisa naučili, kako uporabljati obleko pred obredom.

Dolgo časa je moral vaditi, saj se je moral z obleko sprehoditi mimo ozkih hodnikov v poročni dvorani, a odločen je bil, da mu bo uspelo. In res mu je. ''Veliko ljudi je, ki so prav tako paralizirani in ne vedo, da takšna obleka obstaja. Rada bi, da ljudje, ki so imeli nesrečo, ki jim je spremenila življenje ali invalidnost, vedo, da obstajajo stvari, s katerimi lahko znova počno nekaj, za kar so mislili, da ne bodo nikoli več zmogli. Res je neverjetno, da me je oče lahko pospremil do oltarja,'' je dejala Heather. ''Zelo sem ponosna nanj, da je prišel tako daleč in hvaležna sem vsem, ki so nam pri tem pomagali. ''

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587