Vizita.si
Pacient

Novice

Paralizirana mladenka odkorakala do oltarja

E. D.
14. 06. 2011 08.06
0

Zadnjih nekaj mesecev je imela mlada Jennifer pred sabo en sam cilj – čeprav ne čuti nog in bo do konča življenja na vozičku, je s pomočjo posebnih opornic vadila premikanje nog, da bi lahko na poročni dan odkorakala do oltarja. In uspelo ji je!

Pacient
Pacient FOTO: iStockphoto

Vsi, ki so bili prisotni na poroki Jennifer Darmon in Mika Belawetza, so jokali. A ne zato, ker jih je ganila lepa nevesta v dolgi beli obleki, temveč predvsem zato, ker je sicer paralizirani Jennifer uspelo, kar se je marsikomu zdelo nemogoče. S pomočjo posebnih opornic za noge in z očetom na eni ter bratom na drugi strani ji je uspelo prehoditi vso pot do oltarja, kjer jo je čakal njen izbranec, ki je tudi v najhujših trenutkih ni pustil na cedilu. ''Vsi so jokali, jaz pa sem se pačila, jim kazala smešne izraze, samo da bi se malo nasmejali. Sicer pa sem se osredotočila na Mika, ki me je čakal pred oltarjem, in hodila proti njemu,'' je povedala Jennifer.

A ne le da je prehodila vso pot do oltarja ter ves čas obreda stala, na sprejemu, ki je sledil poročnemu obredu, je odplesala ples s svojim možem, potem pa še z očetom. Pravi, da se je delno trudila hoditi ne le zase in za Mika, temveč tudi zaradi svojega očeta. ''Ko sem se zavedela, da bom za vedno paralizirana, sem rekla očetu, da mi je tako zelo žal, ker me nikoli ne bo mogel pospremiti do oltarja. Kajti vem, da si je to želel, saj sem njegova prvorojenka in edina hči,'' je še povedala Jennifer.

Jennifer je na vozičku pristala pred tremi leti, za tem, ko je bila skupaj s fantom in prijatelji udeležena v hudi prometni nesreči. Medtem ko so se vsi drugi uspeli nekako rešiti iz avtomobila, je Jennifer ostala v njem, saj se ni mogla premikati. Nemudoma ji je na pomoč priskočil Mike, sicer reševalec po poklicu, ki jo je previdno odstranil iz primeža zmečkane pločevine, a je takoj vedel, da je z njenimi nogami nekaj hudo narobe. Tega se je nekaj trenutkov pozneje zavedela tudi Jennifer sama. ''Pogledala sem navzdol in videla noge ter se takrat prvič zavedela, da jih ne čutim in da jih ne morem premikati,'' se grozljivega trenutka spominja Jennifer, ki pa kljub vsemu ni nameravala vreči puške v koruzo. Še posebej za tem, ko jo je Mike zaprosil, je bila odločena, da bo življenje živela na polno in da bo vsaj na svoj poročni dan hodila do oltarja. Tako se je nemudoma lotila zahtevnih in napornih fizioterapij ter se učila hoditi s pomočjo posebnih opornic.

Zdaj, ko je prvi cilj dosežen, si je Jennifer postavila že nove izzive. Z Mikom ravno opremljata njun novi dom in Jennifer pravi, da se bo naučila kuhati ter da bo ob delovnih površinah v kuhinji in za štedilnikom stala. ''Rada bi na primer kuhala juho in gledala v lonec od zgoraj, da bom videla, kaj sploh kuham,'' je še povedala mlada Američanka, ki je prepričana, da ji bo z vztrajnostjo in Mikovo podporo tudi to uspelo doseči.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587