Vizita.si
44-letnica je zaradi ljubezenskega ugriza ostala delno paralizirana. (Fotografija je simbolična.)

Novice

Paralizirana zaradi ljubezenskega ugriza

Ni.J.
22. 01. 2011 12.33
3

Potem ko jo je partner začel nežno grizljati po vratu, je 44-letnica na lastni koži izkusila, da ljubezen lahko boli. Njuna romantična predigra se je namreč končala vse prej kot romantično …

Gre za prvi znan tovrstni primer. 44-letnica iz Nove Zelandije je zaradi ljubezenskega ugriza ostala delno paralizirana. Partner jo je takoj zatem, ko je sredi strastnega poljubljanja ugotovila, da ne more več premikati leve roke, odpeljal v aucklandsko bolnišnico, tamkajšnji zdravnik pa je ugotovil, da je utrpela manjšo kap.

Zdravnik je takoj začel iskati vzrok za njeno kap, a ga sprva ni mogel najti. Nato pa je na desni strani njenega vratu zagledal modrico, ki je bila posledica ljubezenskega ugriza in pod njo odkril vzrok neprijetnosti.

Partner je 44-letnici med grizljanjem poškodoval glavno vratno arterijo, kjer se je po sesanju vratu oblikoval krvni strdek. Strdek pa je nato potoval iz vratu in povzročil kap. “Glede na to, da je strdek nastal zaradi ljubezenskega ugriza, sklepamo, da je moralo biti sesanje vratu izjemno močno,“ pravi dr. Teddy Wu, ki je zdravil 44-letnico. “Kolikor vem, gre za prvi primer, da je bil nekdo hospitaliziran zaradi ljubezenskega ugriza. Po naši literaturi in arhivu smo iskali, ali je že kdaj prišlo do takšnega primera, vendar nismo našli ničesar.“

Ženska je po pregledu dobila zdravila proti strjevanju krvi, strdek pa je tako v nekaj tednih popolnoma izginil. Če je ne bi partner pravočasno pripeljal v bolnišnico in je ne bi začeli dovolj zgodaj zdraviti, bi lahko utrpela še hujšo obliko kapi ali pa več manjših. “Nekatere oblike kapi so močnejše, druge šibkejše, povzročijo pa lahko tudi delno paralizo,“ je še dodal dr. Wu.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587