Vizita.si
image (28)

Novice

'Partnerju sem ponoči ukradla spermo!'

Ni.J.
04. 11. 2011 08.32
6

Britanska novinarka Liz Jones je v eni svojih kolumn razkrila eno svojih največjih skrivnosti. Medtem ko je njen partner spal, mu je ukradla kondom s spermo in na ta način poskušala zanositi.

Kdor koli bi bral moje kolumne, bi si sprva mislil, da ne maram otrok, kaj šele, da bi si kdaj želela postati mama,“ v svoji kolumni piše britanska novinarka Liz Jones. “V resnici je bila to dolgo časa ena mojih največjih želja.“ Liz si je sprva sicer res želela kariere, svobode in življenja v lepi hiši, v tridesetih letih pa je svoje mišljenje spremenila. Spraševati se je začela, če si res želi takšnega življenja. “Prišla sem do točke, ko sem se naenkrat hotela ustaliti in zaživeti z moškim umirjeno življenje. Tedaj sem sicer imela partnerja, a ni bil pripravljen na družinsko življenje. Kljub temu sem mislila, da mi ga bo uspelo spremeniti."

S tedanjim partnerjem Trevorjem Liz nikakor ni našla skupnega jezika. Živel je pri svojih starših, se pozneje preselil v njeno stanovanje, zaslužil pa ni skorajda nič. Liz je medtem delala kot novinarka za neki časopis in bila je neizmerno ambiciozna. “On je bil lenoben in vse prej kot delaven, jaz pa sem cele dneve garala. Jaz sem bila pripravljena na naraščaj, on pa ne,“ pravi. Kljub temu se ga je oklepala z vsemi štirimi. “Mislila sem, da ne bom nikoli našla drugega, če se bova razšla, in da ne bom nikoli imela svojih otrok.“

Kljub temu ji Trevor v zvezi ni nudil želenega. Sprva mu sploh ni bilo do seksa, ko pa se je preselil k njej, sta končno postala tudi intimna. A vendar je bil Trevor pri spolnosti izjemno previden. “Ni mi verjel, da jemljem kontracepcijske tabletke, zato sva morala vedno uporabljati kondome. Odkrito mi je priznal, da mi ne zaupa,“ piše Liz. Zatrjevala mu je, da si tako ali tako ne želi njegovega otroka, saj je morala preživljati že njega, kaj šele otroka. “V resnici pa sem skovala načrt, ki se bo marsikomu zdel šokanten.“ 

Ker Trevor Liz ni dal tistega, kar si je želela, se je odločila, da mu bo to ukradla. “Odločila sem se, da mu bom sredi noči ukradla spermo. Mislila sem, da je to moja pravica, še posebej zato, ker je živel pri meni in na moj račun.“ Kot piše, je bilo krajo enostavno izpeljati. Nekega večera po seksu je Liz namreč preprosto vzela uporabljen in s spermo napolnjen kondom, takoj odšla v kopalnico in storila, kar je morala. “Ne vem, zakaj moški bolj ne pazijo na uporabljene kondome – morda jim seks pokvari možgane,“ pravi v šali in svetuje moškim, naj se očetovstvu, če si ga ne želijo, izognejo z nekaj previdnosti. “Če ženska takoj po seksu izgine v kopalnico in je kar precej časa ni nazaj, preverite takoj, kaj počne. Morda ima kaj za hrbtom.

Lizin poskus zanositve ni bil uspešen, kmalu zatem pa sta se s Trevorjem razšla. Vendar pa njene sanje o materinstvu še niso izginile, zato se je k takšnim skrivnim metodam zanositve zatekala tudi v naslednji zvezi. “Glede na to, da sem bila takrat že v zgodnjih štiridesetih letih, sem bila pod še večjim pritiskom. Tokrat sem se vsaj poročila, a to še zdaleč ni pomenilo začetka družinskega življenja,“ pravi. Lizin mož je bil namreč kar 14 let mlajši od nje in že v samem začetku zveze ji je dal jasno vedeti, da še ni pripravljen na očetovstvo. “A ga nisem poslušala. Slišala sem le tiktakanje svoje biološke ure, ne njegove razumne želje, da bi rad najprej sam popolnoma odrasel in se nato lotil ustvarjanja družine.“ Seveda se takšnih metod spočetja ne bi lotevala vsaka ženska, vendar pa Liz še sedaj trdno verjame, da bi moral moški, ki se odloči zaživeti z žensko v poznih tridesetih oziroma zgodnjih štiridesetih letih, zavedati, da ga bo prej ali slej na takšen ali drugačen način hotela izrabiti za razplod.

Študija, ki so jo opravili leta 2001, je pokazala, da 42 odstotkov žensk laže svojim partnerjem o jemanju kontracepcije z namenom, da bi zanosile kljub nasprotovanju partnerja. “Morda se moj mož nikoli ne bi smel poročiti z mano ali pa jaz z njim. Vedno obstajata dve različni plati zgodbe, a spominjam se, da sem mu ob ločitvi v obraz zabrusila, da mi je ukradel zadnja leta, ko bi še lahko donosila otroka.“

Liz verjame, da moški v povprečju preveč podcenjujejo sposobnosti žensk. Vedno več jih namreč poskuša skrivaj zanositi, iz takšnih in drugačnih razlogov – nekatere si zgolj želijo na porodniški dopust, nekaterim tiktaka biološka ura, nekatere pa mislijo, da bodo na ta način partnerja zavezale nase. Tako si številne ženske brez partnerjeve vednosti skrivaj vbrizgavajo hormone za večjo plodnost, druge lažejo o jemanju kontracepcijskih tabletk, tretje lažejo o svojih plodnih dneh … “Današnje ženske smo navajene, da dobimo vse, kar si zaželimo. Mislimo, da je to naša pravica, četudi ni. Kljub uspešni karieri je življenje brez otroka namreč propadlo,“ pravi. “Danes sem se sprijaznila s svojim statusom ženske brez otroka. Sem v 50. letih in kar sem se naučila, je to, da bi morala biti do svojih bivših bolj odkrita glede svojih želja. Morala bi jim odkrito povedati, da si želim imeti otroka, ne kovati svojih skrivnih načrtov, ki so se itak izkazali za neuspešne.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587