Vizita.si
image (28)

Novice

S čim si je to zaslužila?

S.C.
30. 01. 2012 09.41
4

Ko je končno spoznala svojo sorodno dušo, je bila Rebecca v devetih nebesih, ljubeča partnerica pa je kmalu pokazala kremplje in ji z vrelo vodo iznakazila obraz.

29- letna Rebecca Silver iz Walesa nikoli v življenju ni pomislila, da bi lahko imela intimne odnose z žensko, dokler ni spoznala 46-letno Wendy. Prijazna in ljubeča sodelavka ji je tako prirasla k srcu, da se ji je predala z dušo in telesom. “Bila je utelešenje popolne ženske. Pozorna, ljubezniva in ustrežljiva. Vsak trenutek dneva mi je dala vedeti, kako zelo me ljubi,“ pove Rebecca. Wendy sicer izhaja iz družine, kjer je bilo nasilje del vsakdana in tudi priznava, da je v prejšnji vezi nekajkrat dvignila roko nad partnerico, toda Rebecci je sveto obljubila, da se kaj takega ne bo nikoli več ponovilo. Zaradi nasilne narave je uživala celo tablete za pomiritev.

Vedela sem, da ima težave z nihanjem razpoloženja, toda ob njeni prijaznosti in pozornosti nisem niti pomislila, da bi se znesla nad mano,“ se spominja Rebecci. “Bila pa je neverjetno ljubosumna, moje življenje je imela do potankosti pod nadzorom, če sem se samo pogovarjala s kakšnim moškim, je vzkipela.“ Toda njun odnos je bil kljub vsemu skoraj popoln vse do dne, ki je Rebecci za vedno spremenil življenje. “Prišla sem utrujena domov, ona pa je od mene zahtevala denar, da bi šla lahko ven. Ker ga nisem imela, je ponorela. Prijela je kotliček vrele vode in mi ga zlila na glavo, potem pa se mi je smejala, češ, da si zaslužim oskarja za igro, ker sem kričala in se zvijala od bolečin.“

Vrela voda je v trenutku stopila kožo na njenem obrazu in edina stvar, s čimer si je lahko pomagala, je bila vrečka zmrznjenega graha. Ker ji je Wendy vzela telefon in ključe, je bila popolnoma nemočna in ni mogla po pomoč k zdravniku. Po dolgih štirinajstih urah bolečin je le dobila njeno dovoljenje, da se odpelje v zdravstveni dom pod pogojem, da molči o dogodku.

Zdravnik se je zgrozil, ko je zagledal moj obraz,“ se spominja Rebecca. “Koža je bila polna mehurjev, jaz pa čisto omotična, v prsih mi je gorelo. Nemudoma so oskrbeli moje rane in mi dali protibolečinske tablete.“ Opekline so pustile grde brazgotine na njenem obrazu, ki se ji bodo poznale vse življenje, opozorili pa so jo tudi, da ima zato kar 80 odstotkov večjo možnost, da dobi kožnega raka. Vsak dan se mora vračati v bolnišnico, kjer ji zdravijo rane, Wendy pa je dobila začasno prepoved približevanja in je v kazenskem postopku.

Opeklina je akutna lokalna okvara tkiva, predvsem kože, zaradi učinkovanja vročine, sevanja, kemikalij ali elektrike. Poškodba tkiva je odvisna od temperature, časa trajanja stika toplotnega vira in lokacije, na katero vir deluje. Koža je namreč na različnih delih telesa različno debela. Največ opeklinskih poškodb nastane v domačem okolju. Nevarnosti so še posebej izpostavljeni otroci, saj se že ob majhni nepazljivosti lahko polijejo z vročo tekočino. V večini primerov sta prizadeti le pokožnica in usnjica, redkeje pa tudi globlja tkiva, kot so mišice, kosti in žile. Opekline lahko pustijo trajne posledice zaradi možnega brazgotinjenja, možni pa so tudi drugi zapleti, kot so opeklinski šok, okužbe ter dihalna stiska. Ljudje pogosto delajo usodne napake pri oskrbi ran, kot so mazanje z različnimi mazili, prediranje mehurjev ali hlajenje z ledom.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587