Vizita.si
Manekenka in igralka Megan Fox pravi, da je ključ do lepe in vitke postave v vinskem kisu.

Novice

Pazite se zdravstvenih nasvetov zvezdnikov!

E.T.
07. 01. 2010 14.26
0

Zvezdniki imajo mnenje o marsičem – o razmerjih, karieri, modi, denarju. Po novem pa delijo tudi zdravstvene nasvete. A strokovnjaki opozarjajo, da jim ne smemo vedno verjeti.

Manekenka in igralka Megan Fox pravi, da je ključ do lepe in vitke postave v vinskem kisu.
Manekenka in igralka Megan Fox pravi, da je ključ do lepe in vitke postave v vinskem kisu.FOTO: Reuters
Manekenka in igralka Megan Fox, ki smo jo med drugim videli v obeh delih Transformerjev, pravi, da je ključ do lepe in vitke postave v vinskem kisu. Z njo se strinja tudi nekdanja manekenka Cindy Crawford. A strokovnjaki za prehrano se nad njunim receptom za vitkost zgražajo. ''Čeprav se sliši zelo privlačno in mikavno, je neizpodbitno dejstvo, da čudežna tabletka ali krema, ki bi sami od sebe topili kilograme, ne obstajata. Tudi pitje vinskega kisa vam ne bo pomagalo do vitke postave, če ne boste pazili, kaj jeste,'' pravi londonska nutricionistka Lucy Jones.
Tudi nekdanja manekenka Cindy Crawford verjame v čudežno moč vinskega kisa.
Tudi nekdanja manekenka Cindy Crawford verjame v čudežno moč vinskega kisa.FOTO: Reuters

Nutricionisti pa zmajujejo z glavami tudi nad izjavo zmagovalke britanskega resničnostnega šova Big Brother Shilpo Shetty, ki je potem, ko je bila izstreljena v orbito slavnih, zaplavala v manekenske in igralske vode. Indijska lepotica je namreč prepričana, da pitje gaziranih pijač povzroča staranje in gubanje kože. ''Izogibam se gaziranim pijačam, saj iz telesa sesajo kisik, zaradi česar se koža izsuši in guba,'' razlaga Shilpa. To je čista neumnost, pravijo prehranski strokovnjaki. Mehurčki v pijači namreč ne morejo sesati kisika iz telesa in tudi če bi ga, to ne bi vplivalo na gubanje kože, razlagajo.

''Izogibam se gaziranim pijačam, saj iz telesa sesajo kisik, zaradi česar se koža izsuši in guba,'' pravi Shilpa Shetty.
''Izogibam se gaziranim pijačam, saj iz telesa sesajo kisik, zaradi česar se koža izsuši in guba,'' pravi Shilpa Shetty.FOTO: Reuters

Nič manj nesmiselne pa niso trditve britanskega igralca in producenta Rogerja Moora. Možakar namreč verjame, da je za Alzheimerjevo bolezen krivo nič drugega kot uživanje jetrc. ''Obstajajo celo študije, ki ugotavljajo, da lahko uživanje jetrc privede do Alzheimerjeve bolezni, diabetesa in revmatoidnega artritisa. Torej lahko zaradi te vrste mesa resno in trajno zbolite,'' opozarja Moore. A z njim se ne strinjajo nutricionisti, ki pravijo, da za pojav bolezni nikoli ni krivo samo eno samcato živilo, temveč usodna kombinacija različnih, bolj zapletenih dejavnikov.

Roger Moore opozarja, da lahko uživanje jetrc privede do Alzheimerjeve bolezni, diabetesa in revmatoidnega artritisa.
Roger Moore opozarja, da lahko uživanje jetrc privede do Alzheimerjeve bolezni, diabetesa in revmatoidnega artritisa.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587