Vizita.si
image (28)

Novice

Pet let ima. In zaradi teže lahko vsak trenutek umre!

L.E.
15. 04. 2016 09.17
21

Misael Caldogno Abreu je star pet let. Tehta 80 kilogramov. 1,8 kilograma v povprečju pridobi na mesec. Vsak trenutek se lahko zaradi tega v spanju zaduši ali pa mu odpove srce. A za to niso krivi starši.

 

Brazilec Misael Caldogno Abreu je trikrat večji od otrok svoje starosti. A za takšno težo, ki ogroža ne samo njegovo zdravje, ampak je zaradi nje komaj pet let star otrok vsak dan v nevarnosti, da umre, niso krivi starši. Misael se je rodil normalno težak, imel je tri kilograme, nato pa je začel hitro pridobivati težo.

Zdravniki sumijo, da je njegov apetit, ki ga ne zmore nadzorovati, posledica genetske motnje. Enostavno ne more nehati jesti. Ne dobi občutka, kdaj se mora ustaviti.

Zdravniki sumijo, da je njegov apetit, ki ga ne zmore nadzorovati, posledica genetske motnje. Enostavno ne more nehati jesti. Ne dobi občutka, kdaj se mora ustaviti. "Zanj je vse težko," pripoveduje oče Manoel Abreu. "Je otrok, ki nosi težo odraslega. Bojimo se, da njegovo srce nekega dne ne bo več zdržalo pritiska, ne bo več zmoglo dela pod takšnim pritiskom. Strah nas je tudi, ker med spanjem občasno neha dihati." Starše je strah, da se bo neko noč v spanju zadušil. Oče je zgodbo svojega otroka zaupal, da bi družina dobila finančno pomoč, s katero bi lahko pri Misaelu opravili čim več genetskih testov in tako morda ugotovili, kaj je narobe in kako mu morda lahko pomagajo. "Sicer je velika verjetnost, da bo prehitro umrl."

Misael vsake tri mesece obišče zdravnika. Vsak dan hodi 40 minut in se drži stroge zdrave diete. Starši se trudijo, da bi mu pomagali. A vsakič, ko pride k zdravniku, je težji. "Že ko sem ga dojila, je pridobival več teže, kot je bilo pričakovano," pripoveduje mati, Josiane de Jesus Caldogno Abreu. "Toda eno leto in pol je bil star, ko nas je začelo skrbeti. Pridobival je tri kilograme na mesec. Težko je. Vemo, da ga lahko izgubimo vsak trenutek. Včasih, ko spi, gledam, ali še diha. Veliko jokam, ker bi mu rada pomagala. Po drugi strani sem ponosna nanj, ker se vse, kar delajo ostali otroci, trudi delati tudi sam. Borec je." Upajmo, da bodo našli način, da bo lahko živel še dolgo.

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587