Vizita.si
Moški, ki nima prijateljev, se vas lahko začne tako zelo oklepati, da vas začne takšen odnos kar nekoliko dušiti.

Duševno zdravje

Pet tipov moških, ki se jim na veliko izognite

E. D.
16. 11. 2011 08.12
3

Ste se pred kratkim zapletle v novo razmerje, zdaj pa ugotavljate, da vaš novi izbranec morda ni takšen, kot se je zdel na prvi pogled? Ima nekaj motečih lastnosti, ki vas spravljajo ob živce? Morda pa sodi v katero od naslednjih skupin moških, ki se jim je po mnenju nekaterih strokovnjakov bolje izogniti.

Moški, ki nima prijateljev, se vas lahko začne tako zelo oklepati, da vas začne takšen odnos kar nekoliko dušiti.
Moški, ki nima prijateljev, se vas lahko začne tako zelo oklepati, da vas začne takšen odnos kar nekoliko dušiti.FOTO: iStockphoto
Na začetku zveze, ko ste zaljubljene do ušes, je težko racionalno oceniti, kaj so tiste dobre in kaj slabe strani vašega izbranca. A preden se stvari resno zapletejo – preden se na primer preselita v skupen dom ali celo skočita v zakonski stan –, dobro premislite, ali je res pravi za vas. So njegove pomanjkljivosti sprejemljive ali so tako moteče, da jih prej ali slej ne boste mogli več tolerirati? Je njegovih pozitivnih lastnosti precej več kot negativnih in vse te njegove slabe strani tako nekako zbledijo? Že res, da nihče ni popoln in da je treba svojo boljšo polovico sprejeti z vsemi njegovimi prednostmi in pomanjkljivostmi, a strokovnjaki pravijo, da vendarle obstaja sedem tipov moških, ki se jim je, dolgoročno gledano, bolje na veliko izogniti …
Tudi moški, ki vam ne izkazuje naklonjenosti in se ne trudi za vas, hkrati pa pričakuje, da se boste ve nenehno vrtele okrog njega, morda ni najboljša izbira.
Tudi moški, ki vam ne izkazuje naklonjenosti in se ne trudi za vas, hkrati pa pričakuje, da se boste ve nenehno vrtele okrog njega, morda ni najboljša izbira. FOTO: iStockphoto

1. Mamini sinčki

Mama je zanj še vedno številka ena. Je najboljša ženska na svetu in želi si, da bi bili tudi vi, njegova izbranka, kolikor se le da podobni njegovi mami – v razmišljanju, vodenju gospodinjstva, vzgajanju otrok in podobno. Ne predstavlja si konca tedna, ne da bi skupaj odšla k mami na nedeljsko kosilo. Najbolje pa bi mu tako ali tako bilo, da si uredita zgornje nadstropje v hiši njegovih staršev, tako da bo imel mamo vedno blizu. Če sami razmišljate povsem drugače in si ne želite biti tako zelo blizu njegovi mami, sploh pa se ne mislite vse življenje s taščo boriti za pozornost njenega sina, potem je verjetno najbolje, da se takšnemu tipu moškega preprosto izognete. Še posebej, če ni niti najmanjše možnosti, da bi ga vsaj malo spreobrnili in ga vsaj malo odtrgali od njegove cenjene mamice.

2. Moški, ki ne znajo z denarjem

Morda ima dobro službo in tudi njegova mesečna plača ni slaba, a nekako mu uspe vsak mesec zapraviti več, kot zasluži. Ali pa nima stalne službe in je zato nenehno v stiski z denarjem, vendar hkrati ne kaže nobenega interesa, da bi si poiskal bolj stabilno službo z nekoliko višjo plačo, temveč se raje zanaša na vas. Za vas pa je takšno razmišljanje in vedenje povsem neodgovorno in nezrelo, zato se že zdaj na račun službe in denarja pogosto kregata. Dobro razmislite, ali je takšen tip moškega, ki nima potrebe po tem, da bi bil toliko finančno stabilen, da bi lahko skrbel sam zase in nekoč enakovredno doprinesel k družinskim financam, res prava izbira za vas. Če nimate nobenih težav s tem, da ga boste morale večino časa preživljati in boste ve glavne prehranjevalke družine, potem bo morda vaša zveza srečna in uspešna, če pa vas to že zdaj tako zelo moti in sproža konflikte med vama, pa je morda bolje, da se takemu tipu moškega izognete.

Mamini sinčki so lahko za žensko sila naporni. Sploh, če ni niti najmanjše možnosti, da bi se kdaj osamosvojil in postavil na svoje noge.
Mamini sinčki so lahko za žensko sila naporni. Sploh, če ni niti najmanjše možnosti, da bi se kdaj osamosvojil in postavil na svoje noge. FOTO: iStockphoto

3. Moški, ki nimajo prijateljev

Ve ste družabne in si ne predstavljate svojega življenja brez prijateljev, on pa nima niti enega samega prijatelja. Zato se je začel toliko bolj oklepati vas, kajti v vas vidi ne le ljubico oziroma partnerico, temveč tudi najboljšo prijateljico. A če vas takšen odnos že zdaj, na začetku zveze, utesnjuje, in če vas moti dejstvo, da nima nobenega svojega prijatelja, s katerim bi se lahko kdaj družil brez vas in počel vse tiste moške stvari, ki jih z vami ne more, potem morda vendarle ni pravi tip moškega za vas. A preden ga obsodite in ga pustite, češ da je nedružaben, da noče hoditi ven in da zato ni pravi za vas, pridite stvari do dna in ugotovite vzroke tega, da je brez prijateljev. Je problem ta, da je preveč konflikten in se z vsemi potencialnimi prijatelji skrega? Morda preveč dela in nima časa za sklepanje prijateljstev? Mogoče noče hoditi ven in raje ostaja doma? Morda pa se mu nihče ne zdi dovolj dober, da bi bil njegov prijatelj? Skratka, najprej se z njim pogovorite in odkrite vzroke za to, da je brez prijateljev, potem pa se odločite, ali vas to res tako moti, da nočete biti v zvezi z njim.

4. Moški, za katerega se morate nenehno truditi

Vsekakor se je treba za uspešno zvezo ves čas truditi, partnerja pa nikakor ne smemo jemati za samoumevnega. A če je on ves čas hladen in vzvišen, če vam ne izkazuje naklonjenosti in se ne trudi za vas, hkrati pa se vi ves čas vrtite okrog njega in se trudite za njegovo pozornost, potem vas zna takšen odnos dolgoročno precej izčrpati. Sploh, če ste tudi sami takšni, da imate radi pozornost in laskanje, in če vam ni po godu, da se vi razdajate, medtem ko se vaš izbranec niti malo ne potrudi za vas.

5. Konflikten moški

Vi ne mislite nič slabega, on pa se ob vsaki vaši pripombi počuti ogroženega ali prizadetega ter se začne kregati z vami. Tako je vajina zveza že zdaj polna jeze in prepirov, ki v resnici sploh nimajo oprijemljive podlage oziroma vzvoda. Morda pa je krivo to, da je vaš moški nekoliko bolj konflikten in je zanj prepiranje nekaj povsem običajnega. Če vi niste taki in radi živite v miru ter sožitju, če ne marate nenehnih nesporazumov ter dram, potem takšen tip moškega najverjetneje ni prava izbira za vas.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587