Vizita.si
Za vajine težave je lahko krivo tudi to, da ji/mu kakšen od vaših prijateljev ni po godu.

Novice

Pet tipov prijateljev, ki lahko škodijo vaši zvezi

E. D.
10. 01. 2011 06.47
10

So prijateljstva, ki dobro denejo vašemu ljubezenskemu življenju. So pa tudi prijateljstva, ki lahko vaše razmerje ogrozijo. Preverite, kateri so tisti tipi prijateljev, pri katerih morate biti še posebej previdni in se jim morda v dobro svojega ljubezenskega življenja celo odpovedati.

Za vajine težave je lahko krivo tudi to, da ji/mu kakšen od vaših prijateljev ni po godu.
Za vajine težave je lahko krivo tudi to, da ji/mu kakšen od vaših prijateljev ni po godu.FOTO: iStockphoto
Pravi prijatelji so v življenju še kako pomembni. Stojijo nam ob strani, ko se nam podira svet, se veselijo, ko nam gre dobro, pomagajo nam, da se soočamo z največjimi strahovi in dilemami. A včasih se zgodi, da so prijatelji odlična opora na vseh področjih, razen na ljubezenskem. Tam nam lahko naredijo več škode kot koristi. Predstavljamo vam pet tipov prijateljstva, ki bodo morda na tak ali drugačen način ogrozila vašo zvezo.
Tudi če boste večere namesto s svojim dragim preživljale s samskimi prijateljicami, ki rade obiskujejo nočne klube in skoraj vsak teden menjajo ljubimce, vaš partner verjetno ne bo najbolj srečen.
Tudi če boste večere namesto s svojim dragim preživljale s samskimi prijateljicami, ki rade obiskujejo nočne klube in skoraj vsak teden menjajo ljubimce, vaš partner verjetno ne bo najbolj srečen. FOTO: iStockphoto

1. Prijateljevanje z nekdanjo taščo/tastom

Ste že pred časom končali razmerje, enkrat mesečno pa se še vedno dobite z njegovo mamo na kosilu? Je celo vaša Facebook prijateljica, se včasih celo pokličeta po telefonu in prijetno poklepetata ali pa si pošiljate elektronska sporočila? Kaj pa vi, moški? Je oče vašega nekdanjega dekleta tako zelo zabaven, da greste enkrat mesečno z njim še vedno na ribolov, tenis, nogomet? Se z njim in njegovo družbo dobivate ob koncih tedna na partijah pokra? No, naj bo vaša bivša tašča oziroma tast še tako prijeten/a, verjemite, da vašemu novemu izbrancu/ki to ne bo po godu. Kajti vaša nova ljubezen bo začela sumiti, da še vedno niste pripravljeni končati tistega poglavja svojega življenja ter obrniti novega lista, da še vedno niste povsem preboleli nekdanjega fanta/dekleta in se ga/je oklepate na takšen način. Premislite torej, kaj vam več pomeni – to, da bo vaša nova zveza uspela, ali pa dobro prijateljstvo z nekdanjo taščo/tastom.

2. Prijateljevanje z nekdanjo simpatijo ali celo fantom/punco

Še hujše kot prijateljevanje z nekdanjo taščo oziroma tastom je gotovo prijateljstvo z nekom, v katerega ste bili nekoč zaljubljeni ali ste bili z njim oziroma njo celo v zvezi. Kajti vaš novi partner/partnerica se bo tudi v tem primeru spraševal, zakaj nekdanje ljubezni še vedno ne morete spustiti iz svojega življenja in ali do njega/nje še vedno gojite kakšna čustva. Tako boste morda na račun prijateljevanja z nekdanjim/nekdanjo ogrozili sedanje razmerje, ki se je pravkar šele dobro začelo in razcvetelo. Če si res želite, da vaša nova zveza uspe in če vaš izbranec/izbranka nikakor ne more sprejeti tega prijateljstva, boste morda vendarle morali razmisliti, da bi ga za dobro svojega ljubezenskega življenja končali ali pa stike vsaj omejili na minimum.

Verjetno vaši novi ljubezni ne bo po godu, če boste še naprej prijateljevali s svojo nekdanjo punco oziroma nekdanjim fantom.
Verjetno vaši novi ljubezni ne bo po godu, če boste še naprej prijateljevali s svojo nekdanjo punco oziroma nekdanjim fantom.FOTO: iStockphoto

3. Prijateljevanje z nekom, ki sovraži zakon

Morda si vaša boljša polovica želi, da bi končno skočila v zakonski stan, vi pa še vedno niste povsem prepričani, ali ste pripravljeni na to. In če se pogosto družite z nekom, ki nasprotuje zakonu in ima toliko za povedati čez poroko ter poročene pare, potem boste morda še bolj negotovi in še toliko manj pripravljeni na ta velik korak. To vašega partnerja/partnerice seveda ne bo niti najmanj osrečilo. Morda bosta vaša negotovost in odlašanje, ki ju pravzaprav podžiga ta do zakona sovražno nastrojena prijateljica oziroma prijatelj, celo zanetila hud prepir med vama. Zato se do prijateljevih negativnih pogledov in stališč distancirajte in sami, neodvisno od vseh drugih, razmislite, kaj vam predstavlja zakon, ali si ga res želite ali ne in zakaj.

Včasih je treba dati partnerju prednost pred prijatelji.
Včasih je treba dati partnerju prednost pred prijatelji. FOTO: iStockphoto

4. Prijateljevanje z mlado mamico ali očkom

Je katera od vaših dobrih prijateljic pravkar postala mamica, nad njenim malčkom pa ste se tudi vi povsem navdušili? Si na tiho že zamišljate, kako lepo bi bilo, če bi tudi vi v bližnji prihodnosti imeli takšno majhno štručko? Morda pa je kateri od prijateljev postal očka in zdaj vsem svojim kolegom razlaga, da ni boljšega na svetu kot biti starš. Vedno, ko ste na obisku, poslušate o radostih starševstva, o negi dojenčka, o tem, kateri vozički so najboljši in kaj pomaga pri krčih. A ne le to, prijateljica oziroma prijatelj vas še sam spodbudi in večkrat vpraša, kdaj se boste tudi vidva začela truditi oziroma kdaj si bosta ustvarila družino, in vi se počutite, da ste nekoliko pod pritiskom. Začnete razmišljati, da bi načeli to občutljivo temo, a ko jo končno omenite, ne naletite ravno na odziv, ki bi si ga želeli. Vaša boljša polovica namreč odvrne, da imata za to še dovolj časa, vi pa ste zato nesrečni in poklapani, morda postanete celo jezni in prepiru se skorajda ni mogoče izogniti. Morda pa bo bolje, če obiske pri novopečenih starših in dojenčku omejite ali pa če prijateljici oziroma prijatelju kar takoj poveste, da bosta vidva še počakala z naraščajem, in jo oziroma ga prosite, ali se lahko morda kdaj pogovarjata še o čem drugem kot le o menjanju plenic, dojenju, nočnem zbujanju …

5. Prijateljevanje z žurerji

Če se kateri od vaših prijateljev oziroma prijateljic še vedno vede, kot bi bil najstnik oziroma študent, katerega glavni namen so zabave in ponočevanje, skoraj vsak teden menja partnerje in se še nima namena ustaliti, vi pa ste trenutno na povsem drugi točki življenja in ste do ušes zaljubljeni, potem vaši ljubezni morda ne bo povšeči, če vas bo takšen prijatelj/ica nenehno vabil/a na nočna druženja. Morda gre za osebo, s katero ste nekoč skoraj vsak večer hodili ven, se zabavali v lokalih in diskotekah, in jo zato težko odklonite ter se, kadar se le da, dobite z njim oziroma njo, a vaša boljša polovica tega vseeno ne razume, kajti ta večerni čas bi raje preživela z vami. Morda ga/jo celo skrbi, da bi tudi vas ponovno zamikalo ponočevanje in spoznavanje novih ljudi, da si boste tudi vi zaželeli neobvezujoče zabave z nasprotnim spolom in prišli do zaključka, da resna zveza še ni za vas. Da se izognete nevšečnostim, poskušajte svojemu dragemu oziroma dragi pojasniti, da se nima česa bati, kajti vi ste povsem drugačni kot ta vaš zloglasni prijatelj/ica, njej oziroma njemu pa tudi pojasnite, da imate zdaj še nekoga v svojem življenju, ki vam ogromno pomeni in s katerim si prav tako želite preživljati čas.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Vizita.si, Vse pravice pridržane Verzija: 587